12. 05. 2018 - 11:46
Robert Kubica dao izjavu nakon velikog povratka poslije sedam...
907
Shares
Robert Kubica dao izjavu nakon velikog povratka poslije sedam i po godina!

FORMULA 1

Robert Kubica dao izjavu nakon velikog povratka poslije sedam i po godina!

12. 05. 2018 - 11:46
0
Shares

Posljednja utrka za legendarnog Kubicu bila je još davne 2010. godine. Nakon toga zadobio je povredu ruke i nije mogao da vozi. U međuvremenu vozio je testne krugove za Renaul i Williams, a u petak je vozio prvi slobodni trening pred trku u Španiji. Kubica je ostvario 19. vrijeme na stazi, a iza njega se našao samo timski kolega Lens. Kubica je bio tri sekunda iza prvoplasiranog vozača i nije zadovoljan 'uspjehom'.

robert-kubica

„Teško je reći da je bilo uživanje pošto je balans našeg bolida bio veoma loš, bilo je teško voziti, tako da nisam mogao da uživam. Ali, zadovoljan sam treningom i kako sam reagovao u teškim uslovima, sa lošim balansom. Čudno je da možete da budete srećni jer ste 19, ali sam ja zaista srećan. Da biste uživali, potreban vam je bolid koji odgovara vašem stilu vožnje i daje vam granice do kojih da vozite“, rekao je Kubica.

Kubica je istakao da je praktično bio u poziciji da samo krstari oko staze, a ne zapravo i da vozi svoj bolid: „To nije uživanje, to je vrijedan rad. Znam da zvuči čudno, ali je težak posao biti četiri sekunde sporiji od najbržih, a još teži od borbe za jednu ili dvije desetinke. Situacija je takva da ne znate šta će se desiti dok se to ne desi i potom slijedi vaša reakcija, što je težak posao“, naglasio je Kubica.

dc-xobbwsaeehhd

Poljak je dodao da tim zna šta je problem, ali opet postoji mogućnost da se ništa ne promijeni mjesecima... „Čuda se neće desiti. Imaćemo neke staze koje nam više odgovaraju, kao, na primjer, Baku. Znao sam pred Barcelonu da ćemo biti u teškoj situaciji, ali je sve bilo teže nego što smo očekivali. Pokušat ćemo da pomognemo našim glavnim vozačima da nađu pravi balans da bi im bilo lakše, ali je samo izdanje na stazi drugačija priča“, istakao je vozač Williamsa.

Kubica je mislio kako će biti daleko emotivniji nakon prvog treninga poslije sedam i po godina, no smatra da je ovo dobar znak: „To znači da mi sve postaje prirodnije poslije dugo vremena, koliko sam bio van ovog sporta“, otkrio je Kubica, koji je dodao i da je bio mnogo emotivniji poslije prvog testiranja prošlog ljeta. Treći trening vozit će se od 12:00h u Montmelu, dok su kvalifikacije na programu oko tri sata kasnije. Utrka za Veliku nagradu Španije počinje u nedjelju od 15:10h.

Učitaj još novosti