06. 05. 2018 - 00:03
KAKVA DOMINACIJA Bellew prebio Hayea i poslao ga u penziju
907
Shares
KAKVA DOMINACIJA Bellew prebio Hayea i poslao ga u penziju

SPEKTAKL U LONDONU

KAKVA DOMINACIJA Bellew prebio Hayea i poslao ga u penziju

06. 05. 2018 - 00:03
0
Shares

Aktuelni WBC prvak Tony Bellew savladao je večeras Davida Hayea nokautom u 5. rundi nakon izuzetno zanimljive borbe. Tako je Bellewu pripao i revanš protiv sunarodnjaka u londonskoj O2 Areni. Sada je to bilo još spektakularnije nego u prethodnoj, kada je slavio tek u 11. rundi.

Ovaj meč privukao je veliku pažnju ljubitelja boksa u Londonu, a meču je prisustvovao i sjajni Anthony Joshua. Bokserski svijet tako je i večeras svjedočio odličnom meču, a Bellew je čak u tri navrata slao na pod Hayea. Tako je ova bitka za Britaniju opet pripala mlađem borcu, koji je odmah nakon meča poručio da mu je svejedno ko će mu biti sljedeći rival.

Bellew je bio dominantan od prve runde, nekoliko puta žestoko je uzdrmao rivala i sunarodnjaka i najavio da mu je vrijeme za penziju. Hayeu spasa nije bilo u 5. rundi, kada se sudija odlučio prekinuti mu muke i da ga spriječi da dobije i teže batine.

Bellewu je ovo 30. pobjeda u karijeri u kojoj ima dva poraza, dok je Hayeu ovo četvrti poraz u 32 meča. Nakon meča priznao je da nije povrijeđen, te da je Tony potpuno zasluženo slavio. Bivši cruiseweight i WBA svjetski prvak David Haye tako je još jednom neslavno završio meč protiv odličnog sunarodnjaka.

Učitaj još novosti