29. 04. 2018 - 09:11
Veliki Rus oduševio borilački svijet: Sjajni Fedor borbu...
907
Shares
Veliki Rus oduševio borilački svijet: Sjajni Fedor borbu decenije riješio za 48 sekundi, ali šta je FBI radio u njegovoj hotelskoj sobi?!

BELLATOR 198

Veliki Rus oduševio borilački svijet: Sjajni Fedor borbu decenije riješio za 48 sekundi, ali šta je FBI radio u njegovoj hotelskoj sobi?!

29. 04. 2018 - 09:11
0
Shares

Jedan od najboljih boraca u historiji MMA, Rus Fedor Emelianenko savladao je bivšeg UFC prvaka Franka Mira na eventu Bellator 198. Fanovi MMA širom planete čekali su više od decenije na ovu borbu, a ona je završila, vjerovali ili ne, za samo 48 sekundi!

Ruski borac poznat kao Posljednji imperator (The Last Emperor) je nokautirao Amerikanca Mira za manje od minute. Fedor je bio svjetski prvak i uglavnom neprikosnoven u ovom sportu u periodu od 2001. do 2009. godine. Mir je dospio na naslovnice kada je pobijedio legendarnog Antonija Rodriga Nogueiru ili jednostavnije "Minotaura" 2008. godine, ali je kasnije naslov izgubio porazom od Broka Lesnara. Fedor je tako prekinuo niz od četiri poraza zaredom u SAD-u te ušao u polufinale teškaškog Grand Prixa, gdje bi ga trebala čekati borba protiv Chaela Sonnena. U karijeri mu je to 37. profesionalna pobjeda, pored pet poraza.

Koliko god nevjerovatno zvučala, vijest je potvrđena je iz nekoliko izvora. FBI je ispitivao Fedora Emelianenka. Prvi je to objavio The Telegraph.  Ne zna se zašto, ništa ne upućuje na to da je Rus nešto skrivio, ali FBI je bio u Fedorovom hotelu, pokucao mu je na vrata i pričao s njim. Pomenuti list piše kako su djelatnici FBI-ja bili oko hotela cijele sedmice, moguće kao dodatno osiguranje Fedoru usred zahlađenja odnosa SAD-a i Rusije. Poznato je da Fedor ima moćne prijatelje, blizak je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, bio je i dio ruske vlade, a dobar je i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Možda je baš to razlog posjeta FBI-ja.

Naime, prije desetak godina osnovana je organizacija 'Affliction Entertainment', koja je trebala parirati UFC-u i držati pay-per-view borbe. U kompaniji je velik dio imao Donald Trump, a prvo veliko ime koje su doveli bio je baš - Fedor. Bitno je naglastii i to da je izvršni direktor 'Affliction Entertainmenta' bio Michael Cohen, Trumpov odvjetnik kojeg je FBI nedavno uhapsio i koji je pod istragom oko isplate novca porno zvijezdi koja tvrdi da je 2006. godine imala spolne odnose s Trumpom i da je dobila novac da o tome ne govori uoči predizborne kampanje 2016. godine. Za nadati se da će uskoro biti poznato i šta je radio FBI u hotelskoj sobi sjajnog Fedora...

Učitaj još novosti