17. 04. 2018 - 13:36
Tanjeviću uručena Državna nagrada za sport: Ovo će mi ostati u...
907
Shares
Tanjeviću uručena Državna nagrada za sport: Ovo će mi ostati u srcu do kraja života!

TROFEJNI TRENER ODUŠEVLJEN

Tanjeviću uručena Državna nagrada za sport: Ovo će mi ostati u srcu do kraja života!

17. 04. 2018 - 13:36
0
Shares

Legendarni košarkaški stručnjak i tvorac šampionske generacije košarkaša Bosne koja se 1979. godine popela na krov Evrope, Bogdan Tanjević primio je Državnu nagradu za sport BiH za 2017. godinu. Ovo najveće priznanje koje BiH dodjeljuje za izuzetno uspješan rad u oblasti sporta i afirmaciji BiH, uručio mu je ministar civilnih poslova BiH, Adil Osmanović na čiji je prijedlog Vijeće ministara BiH donijelo ovakvu odluku.

"Zahvaljujem se za ovako veliku nagradu, koja je sigurno nešto što će mi ostati u srcu tokom ovo malo vremena što mi je ostalo. No, duboko me čini ponosnim. Hvala i mom klubu Bosni, koji me predložio, i koji će ostati najznačajniji i najdraži u mom životu", kazao je popularni "Boša".

Tanjević je rođen 13. februara 1947. godine u Pljevljima. Osim titule prvaka Evrope s Bosnom je osvojio i dva naslova šampiona SFR Jugoslavije. Bio je prvak nacionalna prvenstva Italije, SR Jugoslavije, Francuske i Turske, a sa reprezentacijom Italije bio je prvak Evrope 1999. godine, a s Turskom vicešampion svijeta 2010.

Učitaj još novosti