17. 04. 2018 - 12:00
Pjanić upitan za derbi italijanskog prvenstva
907
Shares
Pjanić upitan za derbi italijanskog prvenstva

NEIZVJESTAN NASTUP PROTIV NAPOLIJA

Pjanić upitan za derbi italijanskog prvenstva

17. 04. 2018 - 12:00
0
Shares

Prema informacijama koje dolaze iz Fudbalskog kluba Juventus u sutrašnjem gostujućem duelu kod Crotonea igraće bez bh. reprezentativca Miralema Pjanića. No, ono što mnogo više brine trenera Massimiliana Allegrija je to što je sjajni vezni fudbaler upitana za derbi sezone koji će u 34. kolu Serie A igrati na domaćem travnjaku protiv Napolija, jedinog konkurenta u borbi za titulu šampiona,

Pjanić je proteklog vikenda u prvom poluvremenu utakmice 32. kola protiv Sampdorije morao napustiti teren u 43. minuti, a zanimljivo Douglas Costa koji ga je zamijenio asistirao je za sva tri gola u trijumfu “stare dame“ rezultatom 3:0.

Italijanski mediji javljaju da će Pjanić, koji nije trenirao u ponedjeljak, sigurno propustiti sutrašnje gostovanje Crotoneu. Dodaju da je nastup Pjanića, iako nije ozbiljnije povrijeđen, protiv Napolija pod znakom pitanja. Naime, u Juventusu ne žele previše rizikovati, jer ih do kraja sezone čeka i teško gostovanje kod Intera, tako da ukoliko ne bude sto posto spreman bh. reprezentativac neće igrati u nedjelju u borbi za “Scudetto“.

Nakon 32 kola Juventus je lider Serie A sa 84 boda, šest više od drugoplasiranog Napolija, i blizu je osvajanju sedme uzastopne titule šampiona Italije.

1-juventus-barcellona20170411-017

Reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je nedavno najskuplji bh. fudbaler svih vremena. Cijena veznjaka Juventusa, prema novim podacima Transfermarkta, koji se bavi procjenom tržišne vrijednosti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, dosegla je rekordnih 65 miliona eura. To je čak 15 miliona više u odnosu na početak ove godine, kada je sa 50 miliona, također, postavio bh. rekord na svjetskoj fudbalskoj pijaci. Zahvaljujući dobrim partijama u dresu reprezentacije i Juventusa, za Miralema Pjanića, osim cijene, već godinama raste i interes brojnih evropskih klubova.

pjanic

U prijelaznom roku prošle zime za njegove usluge bili su zainteresirani i fudbalski velikani poput Barcelone, Real Madrida, PSG-a, ali je ipak ostao odan Juventusu, s kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu u Italiji i igrao finale UEFA Lige prvaka. U najelitnijem fudbalskom takmičenju Evrope nakon reprezentativnih obaveza očekuju ga mečevi četvrtfinala protiv Barcelone. Do sada nijedan fudbaler iz BiH nikada nije ni približno dosegao Pjanićevu trenutnu tržišnu cijenu, uključujući i Edina Džeku.

Proteklih dana mnogo se govorilo o interesovanju PSG-a za usluge Malog princa. Italijanski mediji pišu da mu je PSG ponudio ugovor na pet godina vrijedan 8 miliona neto po sezoni. To je gotovo duplo više nego što prima u Juventusu. Oni bi da bh. reprezentativca vrate u Francusku gdje je igrao za Metz i Lyon prije dolaska u Romu. Ugovorom na pet godina, Pjanić bi praktično ostvario najveći ugovor karijere u zenitu, ima 28 godina, nastavio bi da igra u Ligi prvaka. Igrač se nije izjašnjavao, čak nije pokazao neko veće interesovanje jer ne vjeruje da će ga Juventus pustiti.

pjanic

Ipak, sada se iznenada u igri opet pojavio veliki Real. Tako brojni mediji iz Španije i Italije tvrde da je prije početka duela u Torinu dogovoren transfer u redove dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Navodno je sam Cristiano Ronaldo zatražio od Pereza da dovede Pjanića u njihove redove. Sigurno je da transfer ne bi iznosio manje od 65 do 70 miliona eura. Sve ispod toga Stara dama neće ni pogledati... Osim Reala, u igri je navodno i Barcelona, te minhenski Bayern. Sigurno je pak da će Miralem biti na velikom iskušenju predstojećeg ljeta.

Učitaj još novosti