17. 04. 2018 - 08:45
PORAZ OD WBA PRELIO ČAŠU Spremna velika čistka: Samo je 7...
907
Shares
PORAZ OD WBA PRELIO ČAŠU Spremna velika čistka: Samo je 7 'nedodirljivih', Mou odlučan prodati brojne zvijezde i dovesti dva do tri vrhunska igrača

INDEPENDENT

PORAZ OD WBA PRELIO ČAŠU Spremna velika čistka: Samo je 7 'nedodirljivih', Mou odlučan prodati brojne zvijezde i dovesti dva do tri vrhunska igrača

17. 04. 2018 - 08:45
0
Shares

Manchester United je u nedjelju doživio apsolutno neočekivan poraz na "Teatru snova". Već otpisani WBA slavio je s 1:0 i tako ustoličio Manchester City na postolju. Bio je to veliki poklon četi Pepa Guardiole, ali i signal da se Jose Mourinho itekako zamisli. Sada je i druga pozicija ugrožena, Liverpool opasno prijeti i Crveni đavoli će morati pružati mnogo više ukoliko misle ostati na drugom mjestu do kraja sezone.

Portugalac je najavljivao velike stvari ove sezone, ali uslijedila je neravnopravna bitka s gradskim rivalom u Premiershipu, kao i ispadanje već u osmini finala Lige prvaka. Navijači su vidno nezadovoljni, dosta im je "šupljih" obećanja i žele više jer su na to naviknuti tokom vladavine Sir Alexa Fergusona. Mnogi se pitaju da li je Special One uopće bio pravi izbor. Otočki mediji, pak, pišu o tome da će tokom ljeta uslijediti finalni redizajn ove ekipe.

mourinho-pogba

Navodno je Mourinho odlučniji no ikad riješiti se brojnih zvijezda koje nisu opravdale očekivanja. Tako britanski "Independent" navodi da je bivši menadžer Chelseaja i Reala voljan prodati sve igrače Uniteda osim sedmorice "nedodirljivih", a to su David De Gea, Alexis Sanchez, Romelu Lukaku, Nemanja Matić, Jesse Lingard, Ashley Young i Juan Mata. Prema pisanu pomenutog lista ovi igrači uživaju njegovo puno povjerenje i teško će ih se odreći. Ostali - ma opasno "vise".

Fellaini, Darmian, Blind i još neki igrači skoro su pa sigurni putnici s "Old Trafforda". Mou se u januaru riješio Henrikha Mkhiaryjana koji se nije uspio adaptirati na igranje u jednom od najslavnijih evropskih klubova. Paul Pogba je trenutno na žestokom udaru i ne bi čudilo kada bi njega prodali već ovog ljeta. Barcelona i Real su opasno zagrizli, PSG će također biti u igri, a u izlogu bi se mogli naći i Anthony Martial pa i Marcus Rashford.

jose-mourinho-anthony-martial

To ujedno znači da bi na "Teatar snova" mogla stići i vrhunska pojačanja. Tako nam stižu vijesti da je engleski velikan navodno spreman platiti otkupnu klauzulu od čak 95 miliona funti kako bi u svoje redove doveo Interovog napadača Maura Icardija. Sjajni Argentinac na meti je Real Madrida i PSG-a, a na "Teatru snova" su odlučni dovesti ga prije njih.

Kapiten Nerazzurra igra izvrsnu sezonu, postigao je 24 gola u 28 utakmica Serije A, te je potvrdio da je jedan od najboljih napadača u Evropi u ovom trenutku. To nije izbjeglo pažnji Manchester Uniteda, a "Corriere dello Sport" ih povezuje kao jedne od glavnih konkurenata za zvijezdu Intera. Dok "The Sun" navodi ipak da je Manchester United spreman da aktivira otkupnu klauzulu od 95 miliona funti kako bi ga doveli na "Old Trafford".

Crveni đavoli ne izgledaju baš da im očajnički treba novi napadač, ali bi možda mogli da naprave nadogradnju za Romelu Lukakua, koji u velikoj mjeri nije ispunio očekivanja od svog dolaska iz Evertona. Mauro Icardi možda više odgovara Jose Mourinhovoj naklonosti i to bi bilo veliko pojačanje za njih, pogotovo ako ga uspiju dovesti prije glavnih evropskih suparnika kao što su Real Madrid i PSG, ako to bude moguće. Rođen u Argentini, tačnije u Rosariju, ali se sa samo šest godina preselio u Španiju. 

Fudbalsku karijeru je počeo u Vecindariju u nižim ligama u čijim je omladinskim selekcijama postigao preko 500 golova. 2008. godine gra primjećuju skauti Barcelone i Real Madrida, a zanimanje za njega pokazuju mnogi španski klubovi, kao i engleski Liverpool i Arsenal, a sada i Manchester United možemo uvrstiti među njih.

mauro-icardi-887762

Bio je dio tima Barcelone do 17 godina. Zatim je u ekipu do 19 prešao godinu dana kasnije prije nego što je otišao na pozajmicu u Sampdoriju 2011. godine. Zatim se 2013. godine seli u Inter, gdje je ostao do dan danas. Mnogi smatraju da će na kraju sezone napustiti "Meazzu", pogotovo ako posrnuli velikan ne izbori Ligu prvaka...

Real Madrid i Manchester United mogli bi razmijeniti dvije zvijezde u mega transferu koji se sprema na ljeto. Naime, Jose Mourinho, koji je u sve lošijim odnosima s Paulom Pogbom, spreman je navodno poslati svoju najveću zvijezdu u "kraljevski klub" u zamjenu za igrača koji je dugo na njegovom radaru, a Zinedine Zidane ne bi imao ništa protiv.

Riječ je o Garethu Baleu, koji uživa sve lošiji status u Madridu i spreman je napusiti klub u potrazi za ozbiljnijom minutažom. Mourinho mu nudi neupitno mjesto startera na lijevoj strani napada, na istoj pozciji koju igra u Realu, ali ne želi ga suviše platiti zbog problema s povredama. Stoga, bi se rado zamijenio s Realom, koji traži veznjaka u slučaju mogućeg odlaska Luke Modrića ili Tonija Kroosa iz kluba.

bale

Pogba je još izuzetno bitan igrač Uniteda i kako se sezona bliži kraju igra sve bolje, ali njegov odnos s portugalskim menadžerom navodno je dotaknuo dno, tvrde upućeni, te bi za mir u kući bilo dobro da jedan od njih dvojice napusti Old Trafford. Menadžer Manchester Uniteda tvrdi da vjeruje u svoje menadžerske sposobnosti, ali insistira da je konzistentnost kakvu je ove sezone pokazao Manchester City ta koja timu donosi titulu.

Portugalac je nakon poraza protiv West Broma izjavio da su njegovi igrači "majstori u komplikovanju". United je na domaćem terenu pretrpio poraz (0:1) i tako omogućio gradskom rivalu Cityju da osigura novi naslov prvaka Engleske nakon pobjede protiv Tottenhama (3:1). Uprkos tome, Mourinho vjeruje da je on prava osoba koja će voditi United u borbi za titulu i naredne sezone.

"Vjerujem u svoj rad, to je sasvim sigurno. Nema razloga da ne vjerujem - osam titula je osam titula, a tri osvojena prvenstva Premier lige su tri osvojena prvenstva. Posljednje osvajanje Premier lige nije bilo prije 20 godina, već prije tri. Znam kako pobjeđivati", izjavio je Mourinho, prenosi Sky Sports.

mourinho

Mourinho je izjavio da titula prvaka Engleske nije izgubljenja porazom protiv West Broma na Old Traffordu, te je nazvao City zasluženim prvacima koji su u toku sezone pretrpjeli samo dva poraza. Portugalski stručnjak tvrdi kako vjeruje u svoje umijeće, ali insistira na tome da se njegov tim mora ugledati na Cityjevu ovosezonsku konzistentnost.

"Vjerujem u sebe, ali ja ne igram. Iz mog iskustva ne osvajate titule s nekonzistentnošću. Naravno, osvajate titule kvalitetom, bez toga nemate šanse. Potrebna je konzistentnost na svakom nivou, svakim danom. Sve mora biti konzistentno do posljednjeg dana. Tako da ono što moramo popraviti je konzistentnost", izjavio je Mourinho.

manchester-united-vs-brighton-predictions

Učitaj još novosti