03. 04. 2018 - 10:36
Zidaneove brojke su impresivne: Pobjedom može ostvariti veliki...
907
Shares
Zidaneove brojke su impresivne: Pobjedom može ostvariti veliki jubilej, a ima i 11 igrača koje najviše koristi

PRED DUEL S REALOM

Zidaneove brojke su impresivne: Pobjedom može ostvariti veliki jubilej, a ima i 11 igrača koje najviše koristi

Sport.ba/Germanijak.hr
03. 04. 2018 - 10:36
0
Shares

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Zinedine Zidane na klupu Real Madrida sjeo je 4. januara 2016. kada je stigao više kao prijelazno, a manje kao dugotrajno rješenje za klupu kraljevskog kluba. Zizou je prije seniora Reala vodio samo mladu momčad Los Blancosas i to ne pretjerano uspješno. U 41 nastupu ostvario je 18 pobjeda, 12 remija i čak 11 poraza te su ga mediji, ali i nogometna javnost, smatrali nedovoljno iskusnim za vođenje najtrofejnijeg kluba na svijetu.

Nešto više od dvije godine kasnije, Zidaneove brojke su impresivne. Osvojio je dvije Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva, dva europska i jedan španski Superkup, špansko prvenstvo i Kup kralja. Ukupno, devet trofeja, od čega šest međunarodnih. Istina, Zidane je imao na raspolaganju jednu od najboljih i svakako najskupljih momčadi svih vremena, no imali su je i treneri Barcelone, Manchester Cityja i Uniteda, Paris Saint Germainea, Bayerna, Chelsea…

Činjenica je kako je Zidane u ovih dvije godine na raspolaganju imao izvanserijske igrače, ali ne smije se zanemariti način na koji ih je postavio na odgovarajuće pozicije, sjajno ukomponirao i stvorio adekvatnu kemiju, ali i hijerarhiju u momčadi. Igrač kojeg je Zidane najviše koristio je, zanimljivo Lucas Vazquez koji je nastup upisao u 110 od 136 Zidaneovih utakmica na klupi Reala. Ako ste se možda iznenadili, jer vam je u „glavi“ kako Lucas nije standardni prvotimac Reala, u pravu ste. Vazquez je startao u tek 49 od 110 utakmica (startao je u nešto više od 44 posto utakmica).

Uvjerljivo najbolji strijelac Los Blacosa u Zidaneovoj eri je dakako Cristiano Ronaldo koji je zabio 105 pogodaka, a samo usporedbe radi, drugi na toj listi Karim Benzema zabio je 40. Što se tiče najboljeg golgeterskog učinka, s obzirom na broj minuta provedenih na terenu, najbolji je sadašnji napadač Lyona Mariano Diaz koji je pod Zidaneom zabijao svakih 60.6 minuta, dok je Alvaro Morata, trenutni napadač Chelseaja, golove postizao svakih 93.7 minuta. Ipak, najbolji omjer ima Zidaneov sin, Enzo, koji je u jedinih 45 minuta provedenih u seniorskom dresu Reala zabio jedan gol.

Kada bi se slagala najbolja Realova momčad, s obzirom na broj nastupa u udarnih 11 pod Zidaneom, formacija bi bila 5-3-2: Keylor Navas – Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Raphael Varane, Marcelon – Cacsemiro, Toni Kroos, Luka Modrić – Karim Benzema, Cristiano Ronaldo. Ukupno, Zidane je u 136 nastupa na klupi Reala ostvario 99 pobjeda, 23 remija i 14 poraza, što znači da bi večeras, u reprizi finala prošlosezonske Lige prvaka, pobjedom nad Juventusom u Torinu mogao doći do svoje jubilarne 100. pobjede u tek 137. nastupu na klupi Reala.

2

Učitaj još novosti