22. 03. 2018 - 09:05
Salah je već na nivou Messija: Ostaneš bez superlativa dok ga...
907
Shares
Salah je već na nivou Messija: Ostaneš bez superlativa dok ga opisuješ, nadmašit će najbolju Suarezovu sezonu!

JOHN ALDRIDGE

Salah je već na nivou Messija: Ostaneš bez superlativa dok ga opisuješ, nadmašit će najbolju Suarezovu sezonu!

22. 03. 2018 - 09:05
0
Shares

John Aldridge kao jedan od najuspješnijih napadača Liverpoola imao je samo riječi hvale za trenutno najboljeg igrača i strijelca ekipe s Anfielda. John koji je u 104 nastupa za Redse postigao 63 gola Salaha je usporedio s Messijem i Suarezom iz najboljih dana u Liverpoolu.

Egipćanin je uz Suareza jedini nogometaš koji je na jednoj utakmici postigao četiri gola za Liverpool, a postao je najbolji ikada što se tiče golova u prvih 30 nastupa jer je postigao 28 golova. U transferu vrijednom 42 miliona eura Salah je iz Rome stigao na ljeto, a pokazao se kao pun pogodak uprave kluba sa Anfielda. Unatoč svemu što Salah radi John Aldridge smatra kako ovo još uvijek nije najbolja sezona jednog igrača koju je vidjeo u dresu Liverpoola.

"Ostaneš bez superlativa pokušavajući opisati briljantnost Mohameda Salaha. Njegova predstava protiv Watforda u subotu bila je izvanredna. Bila je to jedna od onih utakmica, gdje zapravo mislim da nismo igrali baš dobro. U nekom drugom slučaju, vjerojatno bi to bila rutinska pobjeda 2;0, ali Salah nas je odveo na potpuno drugu razinu. Najveći kompliment koji mu mogu uputiti je da me podsjeća na Luisa Suareza 2013/14."

"Tu su također tragovi Lionela Messija u njegovim pokretima i načinu na koji ponižava braniče. Suarez je odigrao najbolju sezonu koju sam ikad vidio kod Liverpoolovih napadača. Stvorio si je mnogo golova ni iz čega, ali mislim da će ono što je Salah napravio ove sezone nadmašiti Suareza", zaključio je John Aldridge.

Učitaj još novosti