21. 03. 2018 - 20:30
TRI MJESECA DO MUNDIJALA Brojne selekcije bez glavnih zvijezda...
907
Shares
TRI MJESECA DO MUNDIJALA Brojne selekcije bez glavnih zvijezda u Rusiji? Sasvim izvjesno

RUSIJA 2018.

TRI MJESECA DO MUNDIJALA Brojne selekcije bez glavnih zvijezda u Rusiji? Sasvim izvjesno

21. 03. 2018 - 20:30
0
Shares

Svjetsko prvenstvo je sve bliže, a trenutno dosta glavnih igrača svojih reprezentacija imaju problema sa povredama. Kao i uvijek povrede su sastavni dio bilo kojeg sporta, a Svjetsko prvenstvo svakako ne bi bilo isto bez najskupljeg igrača svijeta, ili prošlogodišnjeg najboljeg strijelca engleske Premier lige. Najviše se prati upravo oporavak ove dvojice igrača, a to su Neymar i Harry Kane.

Brazilac se povrijedio u derbiju protiv Marseillea, bio je na operaciji, i nije poznato kad će se tačno vratiti na teren. Kane je doživio neugodnu povredu članka, a povrijedio ga je naš golman Asmir Begović. Kane je imao više povreda članka u prethodnih godinu i po dana, tačnije tri, pa se svi nadaju da neće doći do većih komplikacija. Englez je u kvalifikacijama postigao pet golova u šest utakmica i sigurno je da je prevaga u ekipi, samim tim bez njega Engleska ne bi bila toliko opasna. Osim Neymara u Brazilu se povrijedio i  Filipe Luis, koji će 100% propustiti Svjetsko prvenstvo.

Brazil je po kladionicama drugi favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva, a na prvom mjestu nalazi se sjajna reprezentacija Njemačke. Kad se pogledaju domaćini težak udarac im je zadala povreda ponajboljeg igrača Aleksandra Kokorina koji je pokidao ligamente, dok Island neće imati najboljeg igrača Gylfija Sigurdssona. Sigurdsson se ozlijedio u dresu Evertona, a još postoji mogućnost da zaigra na Svjetskom prvenstvu.

Manuel Neuer se još uvijek oporavlja od povrede i ne zna se da li će uspjeti zaigrati za Njemačku. Za Neuera su prve prognoze bile da će se vratiti u januaru, ali povreda iz septembra prošle godine izgleda mnogo je komplikovanija nego što se to činilo. Ponajbolji golman današnjice bi u slučaju izostanka mnogo falio Njemačkoj reprezentaciji koja je glavni favorit. Za Elf izostanak Neuera ne bi bilo nešto što nije nadoknadivo jer imaju veoma širok sastav, ali da bi bio hendikep u to nema sumnje.

Učitaj još novosti