21. 03. 2018 - 17:48
Pa ko je to mogao zamisliti? Ronaldinho promijenio zanimanje i...
907
Shares
Pa ko je to mogao zamisliti? Ronaldinho promijenio zanimanje i iznenadio sve!

ULAZI U POLITIKU

Pa ko je to mogao zamisliti? Ronaldinho promijenio zanimanje i iznenadio sve!

21. 03. 2018 - 17:48
0
Shares

Ako bih morala izabrati jednog igrača (sadašnjeg ili bivšeg) kojeg apsolutno nikada ne bih vidjela u politici, bio bi to vjerovatno Ronaldinho, piše novinarka Goala. Uvijek nasmijan, zaigran, odlično raspoložen,... Ma nema šanse da Ronaldinho obuče odijelo i sjedi za stolom s nekim 'ozbiljnim' facama, ljudima koji odlučuju kako drugi trebaju živjeti, ljudima kojima je najčešće vlastiti probitak na društvenoj ljestvici i najvažniji. Ali, Ronaldinho je odlučio iznenaditi! Legendarni Brazilac je postao dio Brazilske republikanske stranke (PRB), a iako još uvijek nije poznato planira li se natjecati na općim izborima ove godine, pojavile su se informacije da će se kandidirati za Kongres Saveznog distrikta (federalne jedinice u kojoj je smješten glavni grad Brazilia).

"Drago mi je što mogu biti dio projekta kojoj je cilj napredak države i modernizacija, te koja svim Brazilcima želi omogućiti sreću i zdravlje", poručio je Ronaldinho. Donedavno je Brazilce uveseljavao na nogometnim terenima, a možda je došlo vrijeme da im malo radosti unese i kroz političke dužnosti. 

Ne bi bio prvi koji je nakon nogometa karijeru pronašao u politici, a najsvježiji primjer je George Weah koji je prije nekoliko mjeseci izabran za predsjednika Liberije. U politici su se okušali još i Sol Campbell, Andrej Aršavin, Roman Pavličenko, Marc Wilmots, Lilian Thuram, Pele, Andrij Ševčenko, Kakha Kaladze, Romario, Zico...

Učitaj još novosti