21. 03. 2018 - 11:52
Barca ga platila 110 miliona, a sad ga tjera iz kluba: Ovo je...
907
Shares
Barca ga platila 110 miliona, a sad ga tjera iz kluba: Ovo je već sad najveći promašaj u historiji

OUSMANE DEMBELE

Barca ga platila 110 miliona, a sad ga tjera iz kluba: Ovo je već sad najveći promašaj u historiji

21. 03. 2018 - 11:52
0
Shares

Barcelona je u augustu prošle godine dovela iz Borussije Dortmund za nevjerojatnih 110 miliona eura Ousmanea Dembelea, čime je željela pokriti rupu Neymarovim odlaskom u PSG. 

No, mladi Francuz se nije nametnuo kao pojačanje.

Veliki razlog za to je imala i teška povreda zbog koje je Dembele odigrao svega 13 utakmica za Barcelonu u kojima je postigao jedan gol, ali i njegova igra nije dala previše razloga za optimizam Barceloninim navijačima. Stoga vijest da ga je klub s Camp Noua spreman prodati ovog ljeta i nije veliko iznenađenje.

Španski Don Balon donosi kako bi Dembele mogao biti dio paketa kojim bi Barcelona željela dovesti Antoinea Griezmanna. O tom transferu se piše već duže vremena, a iako je neko vrijeme bilo izgledno kako će Griezmann ovog ljeta Atletico zamijeniti Barcelonom, u posljednje vrijeme se u cijelu priču uključio i Real.

Florentino Perez želi uvjeriti Griezmanna kako bi Real bio najbolja opcija za njega pa je Barcelona odlučila odgovoriti te Atleticu, uz novčani dio, ponuditi i Dembelea. Nije poznato koliko bi Katalonci još 'dodali' novca uz Dembelea, ali je jasno kako bi pojačanje iz Borussije na Camp Nou mogao provesti samo jednu godinu.

Učitaj još novosti