21. 03. 2018 - 11:36
Spreman za povratak u vrh: Đoković je napokon potpuno zdrav
907
Shares
Spreman za povratak u vrh: Đoković je napokon potpuno zdrav

NAKON DVIJE GODINE

Spreman za povratak u vrh: Đoković je napokon potpuno zdrav

21. 03. 2018 - 11:36
0
Shares

Odavno svi znaju o problemima koje ima bivši prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković. Prošle sezone nakon Wimbledona, a ove sezone se vratio i u pet mečeva upisao tri pobjede i dva neočekivana poraza. Nije to ni blizu njegovih najboljih izdanja, a svemu je kriva neugodna ozljeda lakta koja je čini se sada napokon iza njega. Iako je prije samo deset dana izgubio od Taroa Daniela, Japanca koji je 111. igrač svijeta, Đoković je najavio bolje dane.

˝Posljednjih nekoliko dana prvi put nakon jako, jako dugo vremena mogu se potpuno usredotočiti na igru, a ne na nešto u mojoj glavi što me stalno podsjeća na to hoću li osjećati bol ili ne. Sve je to bilo povezano s boli˝ - rekao je Novak koji je dodao da napokon na osjeća bol u laktu.

Iako je trenutno tek 12. igrač svijeta, a ni igrom ne podsjeća na stare dane, Đoković u Miamiju može srušiti veliki rekord i postati igrač s najviše naslova na tom turniru. Prestići bi u tome mogao svog sadašnjeg trenera, Andrea Agassija koji je isto kao i Srbin, Miami osvajao šest puta tokom karijere.

˝Za mene je nastup na ovom turniru potpuno drukčiji nego prošlih godina jer sada nema baš nikakvih očekivanja zbog svega što sam prošao s laktom i okolnim stvarima. Nisam još na najvišoj razini, ali svaki dan je dio procesa da učim, rastem i budem bolji. Očito je da su ove dvije godine borbe s ozljedama i kako se osloboditi bolji utjecale na moju igru u velikoj mjeri˝ - poručio je Nole.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a onda ide na boljeg iz pobjednika starijeg Zvereva i Francuza Pairea što bi mu odmah za početak mogao biti veliki test i pokazatelj koliko može. Ovaj turnir pamti samo po dobrome, ovo mu je jedan od najdražih turnira i mogli bi napokon gledati pravo izdanje Đokovića.

Teniska klasa je neupitna, a sada kada je bez bolova i s potpunom koncentracijom na tenis nadamo se kako nam slijedi povratak Đokovića u sam vrh svjetskog tenisa.

Učitaj još novosti