20. 03. 2018 - 21:28
Džekin suigrač priznao kako se teško nosi sa pritiskom u Romi
907
Shares
Džekin suigrač priznao kako se teško nosi sa pritiskom u Romi

PATRIK SHICK

Džekin suigrač priznao kako se teško nosi sa pritiskom u Romi

20. 03. 2018 - 21:28
0
Shares

Zahtjevi i velika pažnja koju igrači imaju u Romi teško su pali Patriku Schichu, koji je priznao da se teško nosi sa onim što veliki klub poput Rome donosi.

Schick je prošlog ljeta bio povezivan sa mnogim klubovima, a na kraju je do njegovog potpisa stigla Roma. Dvadesetdvogodišnjak koji je prošao omladinsku školu Sparte Prag u Romu je stigao iz ekipe Sampdorije za 20 miliona eura.

Patrik Schick je iz kampa reprezentacije Češke Republike rekao kako nije očekivao da će sve ići ovako teško, te da trenutno pati od nedostatka samopouzdanja, ali da mu to daje snagu za još većim zalaganjem na putu ka napretku.

"Stvari nisu krenule onako kako sam očekivao, ali dokazat ću da mi je mjesto u Romi. Također pored sebe imam jednog od najboljih napadača na svijetu (Džeko) i naučit ću od njega koliko god je moguće," rekao je Schick.

"Ne želim da odem, iako su stvari teže nego što sam mislio da će biti. Pokušavao sam da ne osjećam pritisak, ali to nije lako. Pritisak je definitivno veći u Romi nego u ostalim klubovima."

"Ali sada sve ovisi isključivo o meni i mojim nastupima, a dat ću sve od sebe na treninzima. Situacija nije nimalo laka i ne želim da lažem oko toga."

"Nedostaje mi malo vjere u sebe, ali dokazat ću da pripadam ovdje. Još uvijek imamo pet utakmica do kraja sezone, a ja želim da pokažem šta mogu."


Nekadašnji igrač Sampdorije još uvijek nije otvorio svoj račun u Seriji A, iako je upisao 13 nastupa, dok je u Kupu Italije u prvom nastupu pogodio mrežu.





 

Učitaj još novosti