20. 03. 2018 - 20:11
Neviđeno: Prvak Njemačke će igrati sa amaterima u Ligi prvaka
907
Shares
Neviđeno: Prvak Njemačke će igrati sa amaterima u Ligi prvaka

LOWEN ODLUČIO

Neviđeno: Prvak Njemačke će igrati sa amaterima u Ligi prvaka

20. 03. 2018 - 20:11
0
Shares

Njemački rukometni prvak Rhein-Neckar Löwen odigrat će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka kod Kielcea u Poljskoj u kojoj će igrati njihovi - amateri. Što zbog nemogućnosti, što zbog inata EHF-u, Löwen će napraviti presedan.

To je bilo i najavljivano početkom mjeseca...

Konkretno, Löwen je tražio od krovne evropske rukometne organizacije da utakmicu s Poljacima pomaknu za dan kasnije (sa 24.3. na 25.3.) jer 24. igraju veliki ligaški derbi protiv Kiela.

Kiel pak igra osminu finala LP protiv mađarskog Szegeda 21. marta i bit će kudikamo odmorniji. Löwen će tako u poljsku poslati svoju amatersku ekipu koja se za bodove bori u trećem rangu, prenosi 24sata.hr.

"Kada su mi javili vijest mislio sam da se šali u nadi da će dvije federacije pronaći zajednički jezik. Nakon što sam čuo za odluku broj poziva i poruka naglo se povećao i shvatio sam da nije riječ o šali", rekao je trener druge ekipe Andrea Bechtold pa dodao:

"Mnogi su bili u nevjerici, kao i mi. Ipak, igrači se vesele ovakvoj prilici. S druge strane, katastrofa je za našu prvu ekipu koja se mukotrpno borila za priliku da dođe do završnice natjecanja. Sretni smo zbog naših igrača, ali manjak razumijevanja klubu je oduzeo priliku za veliki rezultat."

Učitaj još novosti