18. 03. 2018 - 23:31
Teško da će neko finale ove godine nadmašiti večerašnje, Del...
907
Shares
Teško da će neko finale ove godine nadmašiti večerašnje, Del Potro do titule preko Federera

INDIAN WELLS

Teško da će neko finale ove godine nadmašiti večerašnje, Del Potro do titule preko Federera

18. 03. 2018 - 23:31
0
Shares

Roger Federer poražen je nakon 22. vezane pobjede od Juana Martina Del Potra i to u finalu Indian Wellsa. Konačan rezultat bio je 2:1 za Del Potra. 

Del Potro osvojio je prvi set rezultatom 6:4, a protivniku nije pružio nijednu break loptu, samim tim jedan kiks Federera bio mu je sasvim dovoljan da povede u setovima.

Drugi set donosi ponovo sjajnu igru Del Potra kakva je mnogo nedostajala najboljem svjetskom tenisu. Do 5:4 za Federera nismo vidjeli nijednu break loptu, a onda je Federer imao dvije break odnosno set lopte koje nije iskoristio, pa se otišlo u tie-break. Prava drama viđena je u tie-breaku jer je Federer imao 6:3 koje nije pretvorio u set. Del potro je zatim imao na 8:7 meč loptu, no Federer je nanizao tri poena i tako poravnao rezultat. 

Odlučujući set ponovo je donio čvrstu igru na servisima, pa do 4:4 nismo imali break lopte, a onda Del Potro na svom servisu nakon spašene jedne nije uspio drugu i Federer je došao na servis od pobjede i osvajanja Indian Wellsa. Stigao je Federer lagano do 40:15, tačnije do dvije set lopte, ali veliki borac Del Potro spasio je obe, stigao je i do break lopte nakon toga, ali nije imao sreće. Federer je sjajno odservirao i imao je treću meč loptu nakon koje se činilo da je sve gotovo, no nije tako bilo jer je tri poena vezao Argentinac i tako se sa 5:5 u potpunosti vratio u igru. Federer se počeo nervirati i prigovarati sudiji, a ta nervoza lagano je donijela naredni gem Del Potru i tako je Argentinac poveo sa 6:5 i iz ništa došao do sigurnog tie-breaka. Federer je odservirao dobro i igrao se tie-break. 

Tie-break donio je pravi potop Rogeru Federeru jer ga je Del Potro pobijedio sa 7:2. Sat i tri minute nakon što Del Potro nije iskoristio prvu meč loptu, iskoristio je treću i tako nije dopustio Federeru da osvoji svoju šestu titulu u Indian Wellsu.

Del Potro igrao je backhand kakav odavno nije viđen kod njega, sjajno je servirao i treba istaći da je mnogo falio. Ako ne bude povreda ovakav Del Potro mogao bi napokon da igra tenis kakav je igrao na vrhuncu karijere.

Učitaj još novosti