17. 03. 2018 - 14:13
Miralem Pjanić na pragu transfera karijere: Ponajbolji...
907
Shares
Miralem Pjanić na pragu transfera karijere: Ponajbolji evropski klub ga silno želi

DON BALON

Miralem Pjanić na pragu transfera karijere: Ponajbolji evropski klub ga silno želi

17. 03. 2018 - 14:13
0
Shares

Real Madrid će na ljeto doživjeti velike promjene, to je već sasvim izvjesno. Na "Santiago Bernabeu" trebao bi stići novi čuvar mreže, a u opticaju je nekoliko imena poput De Gee, Courtoisa i Alissona. Također, prioritet je angažman makar jednog klasnog napadača, a na listi su Neymar, Harry Kane, Paulo Dybala, Robert Lewandowski. Čini se da će promjena biti i u srcu odbrane, a već odranije se najavljuje mogućnost dolaska Leonardo Bonuccija.

Jutros su brojni španski mediji plasirali vijest da je agent Roberta Lewandowskog sve dogovorio s Kraljevima, a sada nam stiže prava transfer bomba. Naime, Florentino Perez odlučio je pazariti na "Nou Campu" i to ponajboljeg igrača Barce ove sezone.

Radi se o stoperu Samuelu Umtitiju, a ovo nije prvi put da se Francuz spominje u kontekstu dolaska u Real. Naime, krajem prošle godine se već pisalo kako je 'kraljevski klub' zainteresiran za njega, ali ni da on nije imun na pozive iz Madrida, a sada su se stvari opet uskomešale. Tako španski fudbalski tabloid Don Balon tvrdi kako je Real spreman platiti otkupnu klauzulu koju Umtiti ima u ugovoru te tako ga otkupiti od Barcelone. Cijena zaista nije velika – 60 miliona eura. U igri za dovođenje sjajnog Francuza još su manchesterski rivali i PSG.

Don Balon također otkriva da je u samom vrhu liste želja Kraljeva naš Miralem Pjanić, kojeg se i ranije dovodilo u vezu s prelaskom na "Santiago Bernabeu". Mire je jedan od vodećih igrača Juventusa, koji ga sigurno neće olako prodati. To bi ujedno bio transfer karijere za našeg reprezentativca, koji je na meti i Barcelone, manchesterskih rivala, Chelseaja i drugih velikana. Također, u vezu sa Starom damom dovode se i Pjanićev saigrač Paulo Dybala, te Romin golman Alisson Becker. Bar ako je vjerovati Don Balonu.

Učitaj još novosti