16. 03. 2018 - 09:40
LEGENDARNI TENISER ZAVRŠIO KARIJERU: Pamtit ćemo ga po...
907
Shares
LEGENDARNI TENISER ZAVRŠIO KARIJERU: Pamtit ćemo ga po prekrasnom stilu igre

TENIS

LEGENDARNI TENISER ZAVRŠIO KARIJERU: Pamtit ćemo ga po prekrasnom stilu igre

Index.hr
16. 03. 2018 - 09:40
0
Shares

"SMATRAM se iznimno sretnim što sam imao priliku profesionalno igrati tenis i tako zarađivati za život više od dva desetljeća", izjavio je 39-godišnji njemački tenisač Tommy Haas na svom službenom oproštaju od igračke karijere, upriličenom u Indian Wellsu, gdje već drugu godinu zaredom obnaša dužnost direktora velikog ATP i WTA turnira BNP Paribas Opena.
 
"Kroz sport sam stekao dragocjena prijateljstva, imao sam priliku putovati svijetom i brojne prigode za stvaranje nevjerojatnih uspomena. Tenis me je naučio mnogo o tome što znači suočavati se s izazovima, boriti se i nadilaziti teškoće", rekao je Haas u emotivnom govoru koji je održao na svečanosti neposredno po završetku dvoboja u kojem je njegov veliki prijatelj Roger Federer pobijedio Korejca Hyeona Chunga i plasirao se u polufinale, gdje ga čeka sraz s Bornom Ćorićem.

Iako je posljednji meč odigrao u srpnju prošle godine i na kraju karijere nanizao šest poraza, moći će se pohvaliti da je upravo Roger Federer posljednji tenisač kojeg je uspio pobijediti, u 2. kolu prošlogodišnjeg turnira u Stuttgartu na travnatoj podlozi. Bila je to njegova 569. pobjeda u karijeri, u kojoj je dogurao do drugog mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici i osvojio 15 naslova iz 28 finala. Posljednja dva naslova osvojio je 2013. godine u Muenchenu i Beču, a posljednje finale odigrao je 2014. godine u zagrebačkom Domu sportova, izgubivši meč za naslov pobjednika Zagreb Indoorsa od Marina Čilića.
 
U karijeri u koja je prepuna teških ozljeda i povrataka nakon brojnih operacija i dugih izbivanja s terena, Haasovi najbolji rezultati na Grand Slam turnirima bila su tri polufinala na Australian Openu (1999, 2002. i 2007.) te jedno u Wimbledonu (2009.). Dvaput je bio dobitnikom ATP nagrade za povratnika godine (2004. i 2012.).
 
Jedno od njegovih najvrjednijih postignuća u karijeri svakako je osvajanje srebrnog olimpijskog odličja 2000. godine na Igrama u Sydneyju.
 
"Roditeljima, obitelji, supruzi i djeci zahvaljujem na svoj ljubavi i podršci koju su mi pružili tijekom godina, a gledateljima zahvaljujem što su navijali za mene kroz cijelu karijeru", zaključio je Haas.

Učitaj još novosti