15. 03. 2018 - 19:15
Tina Weirather osvojila mali Kristalni globus u superveleslalomu
907
Shares
Tina Weirather osvojila mali Kristalni globus u superveleslalomu

ARE

Tina Weirather osvojila mali Kristalni globus u superveleslalomu

15. 03. 2018 - 19:15
0
Shares

Tina Weirather iz Lihtenštajna drugu je sezonu zaredom osvojila mali Kristalni globus namijenjen najboljoj superveleslalomašici u Svjetskom skijaškom kupu, a za taj uspjeh bilo joj je dovoljno šesto mjesto u posljednjoj utrci sezone u ovoj disciplini u švedskom Areu, prenosi HRT.

Uz Weirather, u borbi za superveleslalomski globus bila je i Švicarka Lara Gut, koja je prije starta u četvrtak imala 46 bodova manje od Weirather. Iako Lihtenštajnka nije najbolje odvezla svoju utrku i tako ponudila priliku Švicarki da ju pobjedom pretekne, Gut to nije iskoristila. Štoviše, sredinom staze je pala i ostala bez plasmana.

Tako je Weirather do pobjede u superveleslalomu stigla s ukupno 461 bodom, Gut je ostala druga sa 375 bodova, a treće mjesto je zauzela Austrijanka Anna Veith sa 339 bodova.

Pobjedu je u četvrtak ostvarila Italijanka Sofia Goggia, koja je tako potvrdila odličnu formu na kraju sezone jer je u srijedu bila druga u spustu. Goggia je ostvarila 32 stotinke bolje vrijeme od druge Njemice Viktorije Rebensburg, odnosno 53 stotinke od treće Amerikanke Lindsey Vonn.

Amerikanka Mikaela Shiffrin je i prije završnice u Areu osigurala odbranu naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa, dvije utrke prije kraja sezone ima 1673 boda, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 1088 bodova, a treća Rebensburg sa 977.

Senzacionalna olimpijska pobjednica iz Pyeogchanga u ovoj disciplini, Čehinja Ester Ledecka promašila je vrata sredinom staze i ostala bez plasmana.

Učitaj još novosti