15. 03. 2018 - 09:43
COURTOIS NIŠTA NIJE NAUČIO Messi mu je već postizao slične...
907
Shares
COURTOIS NIŠTA NIJE NAUČIO Messi mu je već postizao slične golove, pogledajte sve pogotke kroz 'tunel' čarobnjaka

ODUŠEVIO JOŠ JEDNOM

COURTOIS NIŠTA NIJE NAUČIO Messi mu je već postizao slične golove, pogledajte sve pogotke kroz 'tunel' čarobnjaka

15. 03. 2018 - 09:43
0
Shares

Barcelona je sinoć demolirala Chelsea s 3:0 uprkos tome što londonski tim nije odigrato tako očajno kao što to rezultat pokazuje. Plavci su pogodili stativu i prečku, ali do pogotka nisu mogli. Naravno, briljirao je Leo Messi, koji je praktično sam odveo lidera Primere u četvrtfinale Lige prvaka.

Nevjerovatni driblizni, sjajna vizija, predivni pogoci, skoro iz nemogućih situacija, samo su mali dio onog što nam je sinoć ponudio. Inače, oba pogotka postigao je sjajnom Thibaut Courtoisu kroz noge, zbog čega je belgijski čuvar mreže sinoć i ismijan na društvenim mrežama. Navijači su poručili da mu pod hito treba suknja.

Upravo Courtois možda i najbolje zna kako Messi zabija kroz golmanski tunel, jer kao što možete vidjeti na 4.48 minuti priloženog videa, to mu je već ranije napravio prije sedam godina, dok je Belgijanac branio za Atletico.


 
Messi je očito proučio kako visoki golmani, što i jeste Thibaut, kada su jedan na jedan s napadačima, moraju odabrati hoće li se raširiti i tako visinom zakloniti što veću površinu gola, ali istovremeno i rastaviti noge, ili će ih sakupiti i tako ostaviti prazan prostor sa strane. Ma genijalcu je to već svejedno... 

Učitaj još novosti