14. 03. 2018 - 22:32
Barcelona bez problema savladala Chelsea u revanšu, Messi...
907
Shares
Barcelona bez problema savladala Chelsea u revanšu, Messi briljirao

LIGA PRVAKA

Barcelona bez problema savladala Chelsea u revanšu, Messi briljirao

14. 03. 2018 - 22:32
0
Shares

Barcelona je posljednji četvrtfinalist Lige prvaka. U revanšu na "Nou Campu" Barca je lako pobijedila Chelsea - 3:0 (2:0). U prvom meču u Londonu bilo je 1:1. Leo Messi sa dva gola i asistencijom trasirao je put svom timu do plasmana među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

Već poslije 130 sekundi zatresla se mreža Thibauta Courtoisa. Poslije karambola u šesnaestercu "plavaca" lopta je stigla do Messija, koji je iz teške pozicije ubacio u mrežu, a pogotku je kumovala loša intervencija belgijskog golmana.

Nije Chelsea igrao toliko loše, preko Hazarda i Williana probali su da izjednače, ali onda jedna greška, i to bivšeg Katalonca Cesca Fabregasa bila je dovoljna Messiju da se kao vihor probije do ivice šesnaesterca, a onda kao na tacni doda lopta do Ousmanea Dembelea, koji je postigao prvijenac u dresu Barce u euro eliti. 

Kao u Londonu, kada su dva puta pogodili stativu, opet su fudbaleri Chelseaja bili malerozni. Šut Marcosa Alonsa u finišu prvog poluvremena iz slobodnog udarca završio je u okvir gola Ter Stegena, a i u posljednjim trenucima meča Rudiger je pogodio stativu. Da se broje udarci u okvir gola bilo bi 4:0 za Chelsea, ovako ukupno 4:1 u golovima za Katalonce.

U nastavku, Barca je umrtvila igru, a četa Antonija Contea nije imala snage da unese neizvjesnost u susret. Drugim golom na meču, šestim u ovoj sezoni Lige prvaka, a jubilarnim 100. u elitnom takmičenju, Messi je ovjerio trijumf Katalonaca.

 

Učitaj još novosti