14. 03. 2018 - 17:37
Šta se dešava sa Manuelom Neuerom? Stigle zabrinjavajuće...
907
Shares
Šta se dešava sa Manuelom Neuerom? Stigle zabrinjavajuće vijesti o njemačkom golmanu...

UPITAN MUNDIJAL

Šta se dešava sa Manuelom Neuerom? Stigle zabrinjavajuće vijesti o njemačkom golmanu...

14. 03. 2018 - 17:37
0
Shares

Manuel Neuer jedan je od najboljih golmana svijeta, međutim, Nijemca već dugo nismo vidjeli na terenu.

On se još uvijek oporavlja od teške povrede zadobivene u septembru prošle godine. Iako su prognoze govorile da bi se njemački reprezentativac na teren trebao vratiti u januaru, Neuer je i dalje u procesu oporavka i klupska sezona je za njega završena.

Upitan je i za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje u junu ove godine, no njegova zamjena je također sjajni Marc-Andre Ter Stegen, golman Barcelone. 

Oglasio se i Neuer:

"Oporavak ide dobro, ali moram pričekati da budem potpuno zdrav. Ne znam kada ću biti 100 % spreman, ali mogu reći da je moje tijelo trenutno na 80 %. Na traci za trčanje uspijevam laganim tempom trenirati", rekao je Neuer, te je dodao:

"Cilj mi je da budem spreman za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da sam potreban reprezentaciji i silno želim nastupati za reprezentaciju", poručio je sjajni njemački golman koji se trenutno odmara na Tajlandu.

Sezona u Bayernu mu je već završena, a fudbalskim zaljubljenicima ostaje nada da će Neuer ipak biti dio reprezentacije Njemačke, aktualnog svjetskog prvaka iz 2014. godine.

 

Učitaj još novosti