14. 03. 2018 - 15:22
HISTORIJSKI USPJEH BiH po prvi put ima dva reprezentativca u...
907
Shares
HISTORIJSKI USPJEH BiH po prvi put ima dva reprezentativca u četvrtfinalu Lige prvaka

PJANIĆ I DŽEKO BRANE BH. ČAST

HISTORIJSKI USPJEH BiH po prvi put ima dva reprezentativca u četvrtfinalu Lige prvaka

14. 03. 2018 - 15:22
0
Shares

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su sinoć na "Olimpicu" savladali ukrajinski Shakhtar s 1:0 u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka. Prvi meč su Ukrajinci dobili s 2:1, a Vučica ide dalje zahvaljujući pogotku u gostima. Junak prolaska bio je naš Edin Džeko, koji je odigrao još jednu maestralnu utakmicu. Osim pogotka, proglašen je i igračem susreta i tako dokazao da je u odličnoj formi nakon što je nedavno torpedovao i Napoli podno Vezuva.

Među osam najboljih, Bosna i Hercegovina će imati i Miralema Pjanića. Juventus je u Torinu samo remizirao protiv Tottenhama, ali je Stara dama oduševila na Wembleyju i slavila 2:1. Tako ćemo po prvi put u historiji imati dva bh. reprezentativca u četvrtfinalu najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Pjanić je već dva puta bio u četvrtfinalu, prvo s Lyonom u sezoni 2009./2010., a onda i sa Starom damom prošle godine kada je dogurao i do samog finala. Dva puta je učesnik četvrtfinala bio i legendarni Hasan Salihamidžić, sadašnji sportski direktor Bayerna. Popularni Brazzo je s Bavarcima bio među osam najboljih u sezonama 2004./2005. i 2006./2007.

Dijamantu je ovo prvo učešće u ovoj fazi takmičenja Lige prvaka, a u petak ćemo saznati s kim će Roma i Juventus odmjeriti snage. Moguće je da gledamo i bh. derbi, jer je žrijeb totalni tj. svako može se sastati sa svakim.

Učitaj još novosti