13. 03. 2018 - 19:43
United ide po prvo četvrtfinale od 2014. s ultra ofanzivom,...
907
Shares
United ide po prvo četvrtfinale od 2014. s ultra ofanzivom, Vučica ruši negativnu tradiciju

LIGA PRVAKA

United ide po prvo četvrtfinale od 2014. s ultra ofanzivom, Vučica ruši negativnu tradiciju

13. 03. 2018 - 19:43
0
Shares

Manchester United nada se ući među osam najboljih timova Evrope prvi put nakon četiri godine odnosno 2014. kada su na Old Traffordu preokrenuli 2:0 iz prve utakmice protiv Olympiacosa. Sada imaju daleko povoljniji rezultat, u Sevilli je bilo 0:0 pa bilo kakva pobjeda Engleze vodi u nastavak takmičenja, ali i španska se momčad nada prolasku dalje. Prvu utakmicu obilježili su napadi Seville koja je uputila čak 25 udaraca na gol Uniteda te sjajni David De Gea s nekoliko bravuroznih intervencija i definitivno je zaslužio epitet igrača utakmice.

Štošta se promijenilo od te utakmice, prije svega kada je u pitanju forma jednih i drugih. Manchester United je dobio sve tri utakmice, a sve je krenulo pobjedom nad Chelseajem. Uslijedile su pobjede nad Crystal Palaceom uz preokret od 0:2 na 3:2 te Liverpoolom u zadnjem kolu, pa se može reći da u ovom trenutku momčad Josea Mourinha puca od samopouzdanja.

S druge strane Sevilla je upisala dvije pobjede i dva poraza, a znakovito je da su gubili od jačih momčadi. Madridski Atletico ih je razbio s 5:2, Valencia je slavila u subotu s 0:2 na Sanchez Pizjuanu dok su dobili očajnu Malagu i Athletic Bilbao. 

Jose Mourinho se odlučio za izuzetno ofanzivan sastav: De Gea; Valencia, Smalling, Bailly, Young; Matic, Fellaini; Lingard, Alexis, Lukaku, Rashford.

Sevilla: Rico; Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero; N'Zonzi, Banega; Sarabia, Vazquez, Correa; Muriel.

U drugoj utakmici večeri Roma će na Olimpicu pokušati nadoknaditi 1:2 iz prve utakmice protiv Shakhtara. Iako je italijanska momčad u odličnoj formi posljednje vrijeme Ukrajinci im nikako ne leže s obzirom da su izgubili četiri od pet međusobnih utakmica, a jedinu pobjedu pamte iz davne 2006. godine.

Shakhtar je dobio sve tri utakmice nakon pobjede u prvoj utakmici i to bez primljenog gola, a zabili su čak 11. Nema sumnje da se ukrajinska momčad neće braniti na Olimpicu s obzirom da to jednostavno nije stil trenera Fonsece, a niti Roma nema šta čekati.

Roma: Alisson, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Strootman, Nainggolan, Ünder, Perotti, Džeko

Shakhtar: Pyatov, Butko, Ordets, Rakitsky, Ismaily, Fred, Stepanenko, Marlos, Taison, Bernard, Ferreyra.

Učitaj još novosti