13. 03. 2018 - 17:56
LJUBIMAC JE OTOKA, ZBOG NJEGA ŽELE PREĆI NA ISLAM, A U...
907
Shares
LJUBIMAC JE OTOKA, ZBOG NJEGA ŽELE PREĆI NA ISLAM, A U DOMOVINI Obrij tu terorističku bradurinu!

MOHAMMED SALAH

LJUBIMAC JE OTOKA, ZBOG NJEGA ŽELE PREĆI NA ISLAM, A U DOMOVINI Obrij tu terorističku bradurinu!

13. 03. 2018 - 17:56
0
Shares

Mohammed Salah igra sezonu karijere, ali ni to neće biti dovoljno Liverpoolu da se domogne toliko željene titule prvaka. Mediji već neko vrijeme nagađaju da bi mogao na kraju sezone pojačati Real Madrid. Florentino Perez sanja uz Kanea i Salaha, po mogućnosti i Neymara. 

Engleski mediji tvrde da bi Redsi sjajnog Egipćanina mogli pustiti da pregovara s Kraljevima ukoliko im isplate 160 miliona eura, odnosno 147 miliona funti. Salah bi na "Santiago Bernabeu" mogao zamijeniti Garetha Balea, koji je na izlaznim vratima.

Brzonogi fudbaler je ljubimac skoro svih u svojoj zemlji, a itekako se dosad istakao humanitarnim radom i donacijama u domovini. Uz to, odveo je Faraone i na Mundijal u Rusiji, prvi nakon čak 28 godina čekanja. I onda je takvog narodnog heroja Salah Montaser, novinar državnog lista Al-Ahram, prozvao da mora obrijati bradu koja ga "stavlja u istu košaru s ekstremistima i teroristima."

Nije slučajno da je ovakva poruka Salahu upućena sa stranica novine u vlasništvu države. Službeni Egipat još se od 2013., kada je vojnim udarom srušena vlada Muslimanske braće, bori protiv islamskog fundamentalizma i ISIL-a. U toj borbi često se pretjeruje, kao što je slučaj i u ovoj javnoj poruci Salahu. Jer u Egiptu je muškarcu dovoljno da ima bradu kako bi ga se smatralo sumnjivim. Očekuje se reakcija sjajnog fudbalera Liverpoola...

Učitaj još novosti