13. 03. 2018 - 15:50
Gojak, Hodžić i Hajrović dobili novog šefa: "Želim atraktivan,...
907
Shares
Gojak, Hodžić i Hajrović dobili novog šefa:

NIKOLA JURČEVIĆ

Gojak, Hodžić i Hajrović dobili novog šefa: "Želim atraktivan, brz i efikasan Dinamo"

13. 03. 2018 - 15:50
0
Shares

Na press konferenciji na stadionu Maksimir u utorak, 13. marta javnosti je predstavljen novi glavni trener prve ekipe Nikola Jurčević.

Nikola Jurčević potpisao je ugovor do ljeta 2019. i izrazio sreću i zadovoljstvo novom funkcijom: 

"Ovo je poseban trenutak, nakon toliko godina ponovno na Maksimiru kao trener. Hvala klubu na povjerenju i bivšem treneru koji je napravio dobar posao. Pun sam elana, energije, ambicije i želje da uspijem ispuniti klupske ciljeve. U ovom trenutku najvažniji su igrači, da ih psihološki podignemo. U kratkom roku, cilj je poduzeti sve da u subotu pobijedimo, i kasnije da ostvarimo zadane ciljeve. Ovo je klub moje mladosti, želim ovdje uspjeti, napraviti posao za klub, za momčad i za sebe", započeo je novi glavni trener. 

O ponudi Dinama? 

"Kad me Dinamo zvao nisam imao dileme, takva ponuda se ne propušta te sam je prihvatio sa srcem. Moja želja je bila da radim kao glavni trenera, tinjala je u meni ta želja. Razgovarao sam s dosta ljudi u kluba, osjetio sam povjerenje, sve je prošlo u pozitivnim tonovima uz optimizam da bi mogao napraviti i ostvariti zadane ciljeve. Nije bilo prepreka i nesporazuma."

Kako probuditi igrače nakon zadnjih rezultata?

"Svaka promjena trenera donosi šok terapije, pokušavamo igrače psihološki ohrabriti samopouzdanjem, da izgube grč. To je kratkoročan plan, te nakon Rudeša imat ćemo dosta vremena da posložimo odnose koji su bitni za trenerski dio. Okrećemo se ciljevima, da osvojimo prvenstvo i kup. Dinamovi ciljevi su uvijek visoki, nema puno vremena, toga sam svjestan."

Sistem igre? 

"Aktuelni kadar diktira i sistem igre Dinama. Presudno je kako će igrači reagirati. Također, problem je što nemamo dovoljno gledatelja na utakmicama, i ovim putem ih pozivam da se vrate na Maksimir, da pomognu klubu i da se zajedno veselimo novim uspjesima."

Šta će donijeti napretku igri Dinama? 

"Mogao bi reći kakav Dinamo želim gledati, da je to atraktivan, brz, efikasan. Za takvo nešto će trebati vremena, prvo se okrećemo idućoj utakmici koju moramo dobiti. Pred igrače ću staviti zahtjeve kako želim da izgledamo, ali prerano je da pričamo preduboko o toj temi. Bit ću iskren i tako ću komunicirati s igračima. Imamo veliki broj mladih i talentiranih igrača, međutim mene samo zanima da prezentiraju svoje kvalitete na terenu. Nema garancije da će netko sigurno igrati u prvom sastavu. Osnovna stvar je napraviti timski duh, da igrači žive za klub, momčad, bez negativnosti. Da svi igrači rade na svom maksimumu. Pojedinačno o igračima ne mogu govoriti dok ne vidim situaciju na treninzima."

Učitaj još novosti