13. 03. 2018 - 15:02
Jedan je od najboljih igrača Premier lige, a sada će morati na...
907
Shares
Jedan je od najboljih igrača Premier lige, a sada će morati na služenje vojnog roka!

SON HEUNG-MIN

Jedan je od najboljih igrača Premier lige, a sada će morati na služenje vojnog roka!

13. 03. 2018 - 15:02
0
Shares

Jedan od najboljih igrača Tottenhama ove sezone je Južnokoreanac Son Heung-Min, strijelac 12 prvenstvenih pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Međutim, koliko god Koreancu sada išlo dobro i kakva je zvijezda u Koreji, obaveze prema domovini, mogle bi mu 'prikočiti' karijeru.

Naime, ovaj 25-godišnji igrač, koji može igrati na poziciji krila, ofanzivnog veznoga pa i kao napadač, ima obavezu vojnog roka u svojoj zemlji koju još uvijek nije ispunio. Svaki državljanin Koreje zakonski je obavezan odslužiti dvije godine vojnog roka, no u Tottenhamu se nadaju da bi Son ipak mogao biti pošteđen.

Naravno, uvijek postoji neki izuzetak, ali prema korejskim propisima - za taj ustupak treba nešto ipak dati domovini. Sportaše obično oslobode vojnog roka ako osvoje medalju na Olimpijskim ili Azijskim igrama, dok fudbaleri baš i nemaju takve beneficije.

Možda Son i južnokorejska reprezentacija naprave nekakav senzacionalni rezultat na SP-u u Rusiji, ili početkom avgusta na Azijskim igrama. To bi za njega bila idealna prilika da se oslobodi vojnog roka ukoliko njegova reprezentacija uspije doći do medalje.

Ukoliko se to pak ne dogodi, a što je na SP-u vrlo vjerojatno, u Tottenhamu će morati razmišljati ko bi ga mogao zamijeniti ili će pisati korejskoj vladi i tražiti odgodu odlaska na odsluženje vojnog roka.

 

Učitaj još novosti