12. 03. 2018 - 20:55
Legendarni golman otvorio dušu: Pa Ballack je vonjao strašno,...
907
Shares
Legendarni golman otvorio dušu: Pa Ballack je vonjao strašno, prići mu niste mogli!

CHILAVERT ZA ESPN

Legendarni golman otvorio dušu: Pa Ballack je vonjao strašno, prići mu niste mogli!

12. 03. 2018 - 20:55
0
Shares

U najmanju ruku šokantnu izjavu o Micheaelu Ballacku dao je bivši golman paragvajske reprezentacije Jose Luis Chilavert. Legendarni čuvar mreže je kroz karijeru bio poznat jer je davao golove iz slobodnih udaraca i jedanaesteraca.

Pričajući o svojoj karijeri Chilavert se dotakao navedenog o Ballacku, a sve se desilo na Svjetskom prventsvu u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine.

"Miris iz Ballacka bio je užasan", rekao je Paragvajac za ESPN. Dodao je da nije siguran da li je to bila taktika ili nešto drugo, ali da prosto nije bilo moguće stajati kraj njega. 

"Nisam siguran da li je to bila njegova taktika, ali trebao je koristiti dezodorans ili limun."

Chilavert se također dotakao i incidenta koji se desio u kvalifikacijama za isto Svjetsko prvenstvo. Incident se desio između njega i Roberto Carlosa, Chilavert je pljunuo Carlosa. Paragvaj je tu utakmicu izgubio s 0:2.

"Isprovocirao me, a tu utakmicu smo opljačkani. Sudija je bio Nijemac, šta je Nijemac radio na kvalifikacijama u Južnoj Americi?", pitao se Chilavert.

"Roberto Carlos šutirao je u toj utakmici iz svakog dijela terena, ali nije uspijevao da postigne gol. Na kraju, prišao mi je i rekao, pobijedili smo te 2:0, pljunuo sam ga zbog toga."

Podsjećamo, Chilavert je bio suspendovan četiri utakmice zbog ovog incidenta.

Učitaj još novosti