12. 03. 2018 - 19:50
ODMAH ŽESTOKO KAŽNJEN Njemački reprezentativac odbio ući u...
907
Shares
ODMAH ŽESTOKO KAŽNJEN Njemački reprezentativac odbio ući u igru i izazvao skandal

AMIN YOUNES

ODMAH ŽESTOKO KAŽNJEN Njemački reprezentativac odbio ući u igru i izazvao skandal

12. 03. 2018 - 19:50
0
Shares

Nevjerovatna scena dolazi nam iz Holandije. Naime Ajaxov igrač Amin Younes odbio je da uđe u igru nakon što ga je trener Erik ten Hag pozvao pri vodstvu njegove ekipe od 4:1 protiv Heerenveena. Dvadesetčetverogodišnji fudbaler razljutio je navijače Ajaxa, a zbog odbijanja ulaska u igru kažnjen je prebacivanjem u mladi tim.
 


Amin Younes ne želi da produži ugovor sa ekipom Ajaxa, a već je sve dogovorio s Napolijem u koji će preći na kraju sezone. Povezivali su Younesa i s Bayernom, ali iz Napolija su već najavili da bi mogli finansijski kazniti Younesa ukoliko pređe u ekipu Bayerna. Svakako će biti zanimljivo vidjeti šta će se dešavati odo reprezentativca Njemačke.

Amin Younes karijeru je započeo u Unterrahtu, ali je čitavo djetinjstvo proveo u Monchengladbachu. Kao što smo već rekli ima 24 godine. Igra na poziciji ofanzivnog veznog, a vrijednost prema transfermarktu mu se procjenjuje na tek 6,5 miliona eura. U pitanju je talentovan igrač, a koliko će ovo odbijanje ulaska u igru da utiče na njegovu karijeru ostaje nam da vidimo.

Učitaj još novosti