12. 03. 2018 - 17:05
ZVANIČNO Vlada suspendovala Super ligu Grčke
907
Shares
ZVANIČNO Vlada suspendovala Super ligu Grčke

NEVJEROVATNE SCENE

ZVANIČNO Vlada suspendovala Super ligu Grčke

12. 03. 2018 - 17:05
0
Shares

Grčka vlada do daljnjeg je prekinula nogometno prvenstvo nakon što je Ivan Savvidis, predsjednik PAOK-a, s pištoljem utrčao na teren u derbiju s AEK-om.

"Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Takmičenje neće ponovno krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uvjetima i pravilima", rekao je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis. Dodao je da je vlada oko spomenutih pravila u pregovorima s grčkim nogometnim savezom i međunarodnim nogometnim asocijacijama. 

Odluka o prekidu natjecanja u prvoj nogometnoj ligi donesena je, dakle, na najvišoj razini, nakon razgovora koji je trajao nekoliko sati, a potpisao ju je premijer Aleksis Cipras. "Odlučili smo se za suspenziju natjecanja do daljnjeg. Tri godine trudimo se očistiti nogomet, ali očito je vrijeme za još rigoroznija i oštrija pravila."

grcka-crveno

Grčka televizija objavila je da je državni tužitelj pokrenuo istragu protiv vlasnika PAOK-a Ivana Savvidisa koji je na teren ušao s pištoljem za pojasom. Traže se još četiri osobe koje su bile uključene u incident u Solunu koji se dogodio u posljednjim trenucima utakmice između PAOK-a i AEK-a kada je sudac priznao, a potom poništio pogodak domaćeg sastava.
 
U 90. minuti utakmice Fernando Varela doveo je PAOK u vodstvo 1:0. Sudac Georgios Kominis pokazao je na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio gol zbog zaleđa, ali ne strijelca Varele nego saigrača Mauricija.

Igrači PAOK-a i stručni štab žestoko su protestovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savvidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i direktor kluba Luboš Michel, inače bivši slovački sudac.


"Gotov si", vikali su Savvidis i Michal sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači AEK-a su pobjegli u svlačionicu. Ali sudac je naknadno priznao pogodak.
 
"Nakon konsultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč", napisao je sudac u izvještaju. Sudac je stadion, ali i Solun, napustio uz policijsku pratnju, kao i igrači AEK-a.
Učitaj još novosti