10. 03. 2018 - 16:39
'Respekt' ponovo na međunarodnoj sceni
907
Shares
'Respekt' ponovo na međunarodnoj sceni

CROATIA TROPHY

'Respekt' ponovo na međunarodnoj sceni

10. 03. 2018 - 16:39
0
Shares

Od 28. do 31. marta 2018. godine održat će se Međunarodni dječiji rukometni i nogometni turnir "Croatia Trophy", na kojem će učestvovati i bosanskohercegovački predstavnici, među kojima i Škola fudbala "Respekt" iz Sarajeva.

Ovogodišnji „Croatia Trophy“ igrat će se u Rovinju, Poreču i Puli, a okupit će se više od 3.000 djece u dobi od 9 do 17 godina iz Austrije, Mađarske, Italije, Češke, Slovačke, Njemačke, Slovenije, Danske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Španije i Hrvatske.

Već sada najavljen je i dolazak posebnih gostiju, vrhunskih sportista, a među najatraktivnijim učesnicima su: FC Barcelona, NK Dinamo Zagreb, FC Admira Wacker, ŽRK Viborg, RK Celje Pivovarna Laško, RK Borac Banja Luka...

logo-1

Posebnu pažnju privlači Medicinski simpozij koji će ove godine biti o temi "Integriranje djece s teškoćama u razvoju u sport, te uloga odgojitelja, trenera i stručnih suradnika", a njegov cilj će biti približavanje sporta djeci s poteškoćama u razvoju te implementacija u profesionalne sportska udruženja.

Upravo, jedan od učesnika „Croatia Trophy“, Škola fudbala "Respekt", bez ijednog vida diskriminacije, djeci s poteškoćama u razvoju, djeci iz romske populacije, djeci bez roditeljskog staranja kao i ostaloj djeci, jednako otvara vrata i pruža besplatne treninge.  

Učitaj još novosti