09. 03. 2018 - 18:04
Postaje ozbiljno: Juventus zajedno sa sucima namjestio meč sa...
907
Shares
Postaje ozbiljno: Juventus zajedno sa sucima namjestio meč sa Tottenhamom?!

VRŠILI PRITISAK

Postaje ozbiljno: Juventus zajedno sa sucima namjestio meč sa Tottenhamom?!

09. 03. 2018 - 18:04
0
Shares

Duel osmine finala Lige prvaka između Tottenhama i Juventusa (4:3 ukupan rezultat za Talijane) pokazao je da u dvije utakmice ne mora uvijek bolja ekipa proći dalje. A kad su se dojmovi malo slegli, trener Spursa Mauricio Pochettino istaknuo je da moraju učiti od Juventusa. Pa i one ne baš viteške i časne rabote.

"To je situacija iz koje morate učiti. Ako pogledate suhu statistiku, Tottenham je bio puno bolja ekipa. Ali u fudbalu nije sve u boljoj igri, statistici, više udaraca na gol, većem posjedu lopte... Nego su bitni i mali detalji. U Juventusu su specijalisti, jer imaju naviku pobjeđivanja, naviku vršenja pritiska na suca", počeo je priču Pochettino.

A onda je i pojasnio na što tačno cilja. Otkrivši kako su u tunelu koji vodi do terena bili sportski direktor Beppe Marotta, predsjednik Andrea Agnelli te slavni Pavel Nedved, sada dopredsjednik kluba. I, tvrdi Pochettino, koristili svoj utjecaj kod djelitelja pravde.

"Prije i za vrijeme utakmice u tunelu je bio Agnelli, nakon utakmice Agnelli i Marotta. A vidio sam na poluvremenu kako su pričali sa sucem Marciniakom i pritiskali ga", otkrio je Tottenhamov trener koji je pritom odbio kritizirati Talijane zbog takvog postupanja nego zatražio od svog kluba da i oni to rade.

"Ne kažem da naš šef Daniel Levy mora biti tamo, ali Juventus nam je pokazao kako se to radi i kako se treba ponašati. To je klub koji ima usađeno to da će učiniti sve da pomogne ekipi. Nama je to prilika da naučimo neke stvari, ne samo na terenu nego i izvan njega. Protiv takvog protivnika igrate dvije utakmice, jednu na terenu, drugu izvan njega. I za pobjedu vam treba pomoć od apsolutno svih. Ti mali detalji puno znače i mislim da nam ubuduće mogu pomoći da ostvarimo ono što želimo", zaključio je Pochettino.

 

Učitaj još novosti