09. 03. 2018 - 15:12
Rukometaši Visočke Bosne žele pobjedu protiv Konjuha
907
Shares
Rukometaši Visočke Bosne žele pobjedu protiv Konjuha

Rukometaši Visočke Bosne žele pobjedu protiv Konjuha

09. 03. 2018 - 15:12
0
Shares

 Rukometaši visočke Bosne Centrotrans u subotu će igrati meč Premijer lige BiH protiv Konjuha iz Živinica. 

Nakon pobjede protiv Izviđača sa 22:17, rukometaši Bosne bili su slobodni u drugom kolu proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Jako dobru partiju u pobjedi protiv Izviđača pružio je golman Mirnes Grčo, koji je sakupio 11 odbrana, saopćeno je iz RK Bosna. 

- Iza nas je teška utakmica u kojoj smo zasluženo savladali Izviđač. Dali smo posljednji atom snage u tom meču i to nam se isplatilo. Svi smo se borili kao jedan, bili smo pravi kolektiv i to je rezultiralo pobjedom protiv velikog rivala. Ova pauza od 15 dana sigurno je dobrodošla, jer smo uspjeli da se oporavimo i vratimo u ritam - izjavio je Grčo.

Ističe da ekipa želi ponoviti isti pristup i protiv Konjuha u Živinicama.

- U Živinicama neće biti lako. Tamo rijetko ko osvaja bodove, a s druge strane i mi smo ove sezone bez bodova iz gostiju. Neće nam biti jednostavno, ali ako ponovimo pristup iz meča s Izviđačem možemo se nadati povoljnom rezultatu. Ono što je sigurno da je Konjuh favorit pred svojim navijačima, ali mi se ne predajemo i borit ćemo se od prve do posljednje sekunde - poručio je Grčo. 

Meč između Konjuha i Bosne Centrotrans bit će odigran sutra u 19 sati, prenosi Fena 

 

Učitaj još novosti