09. 03. 2018 - 13:32
Petrović: GOŠK je naš veliki dužnik, pokušat ćemo se revanširati
907
Shares
Petrović: GOŠK je naš veliki dužnik, pokušat ćemo se revanširati

Petrović: GOŠK je naš veliki dužnik, pokušat ćemo se revanširati

09. 03. 2018 - 13:32
0
Shares

Nogometaši Slobode danas su dobili slobodan dan, a sutra ujutro kreću put Gabele gdje će u nedjelju odigrati susret 1. kola Lige za opstanak protiv GOŠK-a, prenosi Fena.

Iako je jučer bio pod temperaturom i preznojavao se u kućnom ambijentu, trener Slavko Petrović jutros je bio na stadionu Tušanj pripremajući se za važnu utakmicu.

- Osvojili smo jako bitan bod protiv Sarajeva i ekipa je nagrađena za sve četiri utakmice koje smo odigrali veoma borbeno i trkački. To sam od ekipe i očekivao i zaslužuju sve pohvale. Realno, mi smo i protiv Željezničara trebali uzeti bod, a tri protiv Borca. Ali, tako je to u nogometu, nadam se da će nam se negdje koji bod vratiti - izjavio je Petrović za Fenu.

Za susret s GOŠK-om u ekipu se vraća Darko Todorović, dok stručni štab ne može računati na vratara Azira Muminovića zbog tri žuta kartona.

- Predstoji nam put od najmanje pet sati do Gabele. Sutra ćemo tamo odmoriti, odraditi trening i održati redovni sastanak. Tada ću odlučiti hoće li braniti mladi Igor Marković ili Adnan Hadžić - kaže trener „crveno-crnih“.

Posljednje dvije utakmice GOŠK-a i Slobode završene su pobjedama Gabeljana, na Tušnju 1:0, u Gabeli  2:0.

- Oni su nam veliki dužnik. Prije mog dolaska odnijeli su bodove s Tušnja, a poslije i kod kuće. Želimo revanš i pokušat ćemo sve da iz Gabele donesemo bodove - zaključio je Petrović u razgovoru za Fenu.

Utakmica GOŠK - Sloboda igra se u nedjelju od 15 sati.

Učitaj još novosti