08. 03. 2018 - 13:42
FIRENCA PLAČE S BADELJOM Hrvat održao dirljiv govor pred...
907
Shares
FIRENCA PLAČE S BADELJOM Hrvat održao dirljiv govor pred cijelim gradom i oprostio se od saigrača

TUGA U ITALIJI

FIRENCA PLAČE S BADELJOM Hrvat održao dirljiv govor pred cijelim gradom i oprostio se od saigrača

08. 03. 2018 - 13:42
0
Shares

Hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj emotivnim se govorom, u ime ekipe Fiorentine kao njen novi kapiten, oprostio od saigrača Davidea Astorija na misi zadušnici u bazilici Svetog Križa u Firenci. Pred desetak hiljada prisutnih, Badelj se obratio drhtavim glasom ne skrivajući suze. Njegov govor prenosimo u cijelosti:

Dragi Davide,

govorim u ime svojih saigrača i ljubičaste porodice. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime. Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojeg bi svako želio imati. Najbolji si saigrač kojega čovjek može poželjeti. Imati te uza se značilo je biti siguran i misliti "U redu je jer je Davide ovdje". Ne možemo zaboraviti tvoj smijeh, tvoj način zezanja sa svima. Volio si se definirati kao svjetski poznat dizajner i nogometaš u slobodno vrijeme. Ti si nogomet, onaj iskreni, dječji.

Naše misli su s tvojom porodicom, Francescom i princezom Victorijom. Zadaća svih koji su joj bliski bit će reći joj ko je Davide jer će tvoja kći morati znati ko je bio njen otac. Sjajan čovjek. Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvijek si bio taj koji bi upalio svjetlo. Ti si to za sve nas, ti si svjetlo. Hvala ti, Davide.

Shrvan tugom i bolom, kratko se obratio i Marco Astori, brat preminulog kapitena Fiorentine.

"Nemam puno toga reći. To je i on uvijek govorio kad su ga intervjuirali. Svih ovih dana pokazali ste koliko ste voljeli moga Davidea", rekao je Marco ne skrivajući suze.

Učitaj još novosti