04. 03. 2018 - 09:22
Povratak Badr Hadrija: Ostvario prvu pobjedu nakon izlaska iz...
907
Shares
Povratak Badr Hadrija: Ostvario prvu pobjedu nakon izlaska iz zatvora

GLORY 51

Povratak Badr Hadrija: Ostvario prvu pobjedu nakon izlaska iz zatvora

04. 03. 2018 - 09:22
0
Shares

Legenda svjetskog kickboksinga Badr Hari vratio se ovom sportu i na sinoćnjem Glory 51 spektaklu odradio prvu borbu nakon izlaska iz zatvora. 

Jedan od najvećih kickboksača u historiji slavio je nakon tri runde jednoglasnom odlukom sudaca protiv 10 kilograma težeg Egipćanina Hesdyja Gergesa, koji ga je pobijedio 2010. diskvalifikacijom Harija nakon što ga je Marokanac udario dok je ležao na tlu. 

Povratak omiljenog "Bad Boya" nestrpljivo se čekao, no usprkos pobjedi Hari nije impresionirao. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, a dvojica su mu dodijelila sve tri runde.

Badr Hari (107-13, 92 KO, Glory 1-1-0) je tokom svoje 17-godišnje borilačke karijere upisao 92 nokauta te ga se smatra jednim od najuspješnijih kickboksera svih vremena. U ringu je poznat po svom agresivnom stilu zbog kojega je stekao gomilu fanova. 

Izvan ringa je jedna od najkontroverznijih ličnosti u sportskom svijetu. Nesportsko ponašanje u ringu koštalo ga je pojasa It’s Showtime i K-1 prvaka, a agresivnost izvan ringa stajala ga je zatvorske kazne. Ovo mu je bila prva borba nakon izlaska iz zatvora, u kojem je završio zbog grijeha iz prošlosti, odnosno fizičkog napada iz 2012. godine. A u karijeri je sličnih incidenata imao nekoliko...

Učitaj još novosti