26. 02. 2018 - 14:14
ŠPANCI OTKRILI VELIKI PLAN BOGATIH ŠEIKA: Na pomolu najveća...
907
Shares
ŠPANCI OTKRILI VELIKI PLAN BOGATIH ŠEIKA: Na pomolu najveća razmjena u historiji, a sve zbog toga da Neymar bude sretan

EL PAIS

ŠPANCI OTKRILI VELIKI PLAN BOGATIH ŠEIKA: Na pomolu najveća razmjena u historiji, a sve zbog toga da Neymar bude sretan

26. 02. 2018 - 14:14
0
Shares

Neymar je proteklog ljeta u šokantnom transferu vrijednom 222 miliona eura napustio "Nou Camp" i pridružio se PSG-u. Brazilac se sjajno snašao, redovno daje golove i asistira, ali je nesretan u Parizu. Zato su bogati šeici odlučni da mu ispune sve želje kako bi ga zadržali na "Parku prinčeva". "El Pais", ugledni dnevni list, otkriva da će francuski lider Barceloni ponuditi veoma zanimljivu trampu - Kilyan Mbappe za Philippe Coutinha.

Iako je PSG 19-godišnjeg napadača kupio tek prošlog ljeta za čak 145 miliona eura, a Barcelona šest godina starijeg kreativca dovela tek ove zime za 120 miliona eura, razmatra se da već sada napuste klubove koji su ih skupo platili. Kako piše pomenuti izvor, razlog je Neymar, odnosno njegovo nezadovoljstvo u Parizu. PSG je spreman napraviti sve kako bi Brazilac konačno bio sretan i prestao razmišljati o odlasku u Real samo pola godine nakon dolaska u redove viceprvaka Francuske. 

Nakon što je skršio Cavanijev otpor i preuzeo vodstvo u svlačionici, Neymar je ljubomoran na šest godina mlađeg i sjajnog Mbappea kojeg smatra velikim rivalom u lovu na "Zlatnu loptu", ali u budućnosti i konkurentom za status gazde tima. I dok Mbappea ne voli, Neymar je s Coutinhom veliki prijatelj. Zato PSG želi zamijeniti drugog najskupljeg nogometaša u historiji za trećeg, kako bi onaj plaćen najviše ikad napokon bio sretan. Teško da će do toga doći, ali nakon zadnja dva prijelazna roka ništa više sa sigurnošću ne smijemo tvrditi.

Učitaj još novosti