25. 02. 2018 - 22:30
Gattusov stroj nastavlja mljeti, Džeko ušao s klupe
907
Shares
Gattusov stroj nastavlja mljeti, Džeko ušao s klupe

SERIE A

Gattusov stroj nastavlja mljeti, Džeko ušao s klupe

25. 02. 2018 - 22:30
0
Shares
U posljednjoj utakmici 26. kola Italijanske Serie A, Milan je u derbiju kola savladao u gostima Romu sa 2:0 pogocima Cutronea i Calabrije te tako još jednom potvrdio odličnu formu koja ga je krasila posljednjih sedmica. Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić u igru je ušao u 67. minuti, a već sedam minuta kasnije asistirao za Milanovo povećanje vodstva.
 
Bila je to peta uzastopna pobjeda Gattusovog stroja i peta utakmica u kojoj crveno-crni nisu primili pogodak! Zadnji koji je zatresao mrežu Donnarumme bio je - sam Donnarumma kojemu je pripisan autogol u remiju kod Udinesea.
 
Osim što su dobili pet susreta zaredom (Evropska liga + prvenstvo), Milanova kaznena ekspedicija je, što se samog prvenstva tiče, na brojci od osam utakmica bez poraza što im za rukom nije pošlo od veljače 2016. godine. Kad se uračunaju sva natjecanja, bez poraza su 12 utakmica. Zadnji im se dogodio u ligi protiv Atalante na San Siru, prije više od dva mjeseca!
 
Prvo poluvrijeme italijanskog derbija bilo je malo dosadnjikavo. Roma je imala prividnu dominaciju, ali nije bilo dovoljno konkretna. Najbolja situacija u prvih 45 minuta bio je šut Schicka nakon ubačaja Kolarova u 30. minuti, ali da je češki napadač i zatresao mrežu, ne bi vrijedilo jer je bio u zaleđu. Donnarumma je za svaki slučaj efektno odbranio.

Nastavak je praktički odmah donio uzbuđenje i promjenu na semaforu. Milan je izveo brzu polukontru, lopta je na bok došla do Susa koji je uputio loptu prema petercu Rome koju je u gol "proslijedio" Cutrone. Čak je djelovalo da Milanov napadač i nije najbolje zahvatio loptu, ali je to baš bio nekako "cutroneovski" pogodak.

Strijelac vodećeg gola za Milan igru je napustio u 67. minuti kad je Gattuso uveo Nikolu Kalinića. Hrvatski napadač u 74. minuti odlično je proigrao natrčalog Calabriju koji je izbio sam pred Alissona i odlično se snašao te lobom zabio za povećanje vodstva. Naš Edin Džeko započeo je meč na klupi, a priliku je dobio u 64. minuti derbija. 

Učitaj još novosti