25. 02. 2018 - 22:00
Oni će biti zvijezde ljeta: Ovo su odlični fudbaleri koje...
907
Shares
Oni će biti zvijezde ljeta: Ovo su odlični fudbaleri koje velikani mogu dobiti potpuno besplatno na kraju sezone

OD BALOTELLIJA DO IBRE

Oni će biti zvijezde ljeta: Ovo su odlični fudbaleri koje velikani mogu dobiti potpuno besplatno na kraju sezone

25. 02. 2018 - 22:00
0
Shares

Zimski, a pogotovo ljetni prijelazni rok, bili su najinteresantniji ikada. Čini se da bi ih naredni mogli i nadmašiti. Griezmann, Dybala, Lewandowski, Courtois, Mahrez i brojni drugi trebali bi biti nove zvijezde u transfer rokovima koji slijede. Međutim, šta je s onim igračima koji će na kraju ove sezone biti slobodni? Lista je zaista impresiva, jer tu je nekoliko igrača vrhunske kvalitete.

Na sami vrh stavili smo kontraverznog Mario Balotellija. Bivši reprezentativac Italije u najboljim je godinama (27), a ujedno i jedan od najboljih u Ligue 1 trenutno. Već sada je sigurno da će napustiti Nicu, što je priznao i njen predsjednik jer Francuzi nisu u mogućnosti ponuditi mu bolje uvjete. Njegov ugovor s francuskim klubom ističe 30. juna, a Juventus i Napoli se spominju kao najozbiljniji kandidati za njegovo dovođenje.

Naredni je sjajni defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini. 33-godišnjak je član Stare dame još od 2005. kada je stigao iz Firenze. Ipak, očekuje se da uskoro produži saradnju s prvakom Italije, jer i sam priznaje da mu je u Torinu odlično.

Arjen Robben je jedan od najstarijih na ovoj listi. 34-godišnji Holanđanin i ove sezone igra vrlo dobro u Bayernu, ali je izgledno da će napustiti Munchen na kraju sezone. Još uvijek nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru. Njemu bi se mogao pridružiti i Franck Ribery.

30-godišnji Marouane Fellaini vrlo je blizu napuštanja "Old Trafforda". Dolaskom Jose Mourinha preselio je na klupu, a Fenerbahče će učiniti sve da ga dovede u Tursku. Tu je svakako i njegov saigrač Ander Herrera, koji se i nije baš očekivano snašao u Unitedu. Ranije ga je željela Barcelona, pa interesanata sigurno neće nedostajati. Njima ćemo odmah pridružiti i Holanđanina Daley Blinda, koji nije po Mourinhovom ukusu. Također, tu je i propala investicija Crvenih đavola Luke Shaw. A šta tek reći za Zlatana Ibrahimovića?!

Na ovoj listi je i Stefan de Vrij, koji će sigurno napustiti "Olimpico" na kraju sezone. Sam Lazio je nedanvo priznao da od dogovora nema ništa, a novi klub 26-godišnjeg holandskog defanzivca trebao bi biti Inter. Ugovori na kraju sezone ističu i legendarnom Gianluigi Buffonu, koji još nije odlučio definitivno da li će uopšte igrati naredne sezone, ali i Yaya Toureu (Man. City), Kwadwo Asamoahu (Juventus), Hatemu Ben Arfi (PSG), Emre Canu (Liverpool), Juanfranu (Atletico M.), Yohan Cabayeu (C. Palace), Mirandi (Inter), Jack Wilshereu i Santi Cazorli (Arsenal) i mnogima drugima. Jedno je sigurno - čeka nas pakleno ljeto.

Učitaj još novosti