25. 02. 2018 - 20:58
Federer otkrio tajnu uspješnosti: Pojedem tanjir paste prije...
907
Shares
Federer otkrio tajnu uspješnosti: Pojedem tanjir paste prije svakog meča, a evo šta ću raditi nakon završetka karijere

VANITY FAIR

Federer otkrio tajnu uspješnosti: Pojedem tanjir paste prije svakog meča, a evo šta ću raditi nakon završetka karijere

25. 02. 2018 - 20:58
0
Shares

Švicarski teniser Roger Federer i narednu sedmicu će dočekati na liderskoj poziciji ATP liste, a nakon sjajnih izdanja na početku 2018. progovorio je i za "Vanity Fair" o nekim svojim nepoznatim navikama. Također, otkrio je šta bi želio raditi poslije karijere. Naime, kada je riječ o sitnijim rutinama, Federer kaže da ima jednu gurmansku naviku koje se već dugo ne odriče.

"Volim italijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raclet (jedno od najpoznatijih švicarskih jela). Dva sata prije svakog meča pojedem tanjir tjestenine s laganim sosom i ne radim to jer sam sada dio kampanje za paste. Radim to već 20 godina", priznao je Fedex i dodao da je ta rutina razlog što promoviše tijesteninu.

Švicarac će uskoro napuniti i 37. godinu, ali se kraj njegove karijere ne nazire. I u ovim godinama blista i dokazuje zašto je najbolji ikada. Ipak, kada se oprosti od profesionalnog tenisa, Federer će ostati u njemu.

"Ne želim samo da me pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera i zbog mojih pobjeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim raditi na razvijanju sportskog duha i na mjestima gdje tenis nije razvijen", rekao je broj 1.

Dodao je još da bi s Bjernom Borgom igrao da može ući u vremensku mašinu i poručio da igrači trebaju sagledati pozadinu svakog poraza kada do njega dođe.

Učitaj još novosti