24. 02. 2018 - 23:01
Pa ovo je za historiju: Evo kad je Ronaldo zadnji put pustio...
907
Shares
 Pa ovo je za historiju: Evo kad je Ronaldo zadnji put pustio nekog da izvede penal!

DAVNE 2010...

Pa ovo je za historiju: Evo kad je Ronaldo zadnji put pustio nekog da izvede penal!

24. 02. 2018 - 23:01
0
Shares

Real Madridu se napokon vratio BBC!

Gareth Bale, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo su na svojim leđima nosili kraljeve do pobjede od 4:0 protiv Alavesa i tako Zidaneu donijeli prvo slavlje bez primljenog gola u domaćem prvenstvu u 2018. godini.

Prvi je to puta da su sva trojica napadača zabila u istoj utakmici nakon skoro dvije godine! Posljednji se put to dogodilo u aprilu 2016. godine u utakmici protiv Getafea.

Ronaldo je zabio dva gola, Bale jedan, a Benzema je dva puta asistirao, a onda se u samom finišu upisao u strijelce i to pogotkom s bijele tačke. I u tom trenutku, u toj 89. minuti na Santiago Bernabeuu, Cristiano Ronaldo je pokazao kakav je saigrač i koliko je velik čovjek.

Naime, Portugalac je dopustio Benzemi da izvede penal kojeg je izborio Bale. Ronaldo je posljednji put nekom drugom prepustio izvođenje jedanaesterca još davne 2010. godine...

U novembru 2010. godine jedanaesterac protiv Athletica je izveo Sergio Ramos, a od tada - kada god je Portugalac bio na terenu, on je i pucao s bijele tačke.

Ronaldo je još ranije na utakmici pokazao koliko mu je stalo do Benzeme. Naime, svoj je prvi pogodak posvetio Francuzu koji je pod strašnim kritikama u posljednje vrijeme, pozvao je navijače da ga pozdrave i skandiraju njegovo ime. A onda je na kraju žrtvovao svoj hat-trick i pustio Benzemu da se  i on upiše u strijelce.

A nevjerojatan je podatak da je Benzemi to bio prvi jedanaesterac otkako je 2009. godine stigao u klub. Dakle prvi u devet sezona i 393 odigrane utakmice!

 

Učitaj još novosti