24. 02. 2018 - 15:02
Najbolji golman današnjice dobio ponudu iz snova: Ovo je...
907
Shares
Najbolji golman današnjice dobio ponudu iz snova: Ovo je nemoguće odbiti, a nije u pitanju Real!

THE TIMES

Najbolji golman današnjice dobio ponudu iz snova: Ovo je nemoguće odbiti, a nije u pitanju Real!

24. 02. 2018 - 15:02
0
Shares

Sevilla i United odigrali su u srijedu bez golova u prvom duelu osmine finala Lige prvaka, pa će odluka o putniku u četvrtfinale pasti na "Old Traffordu". Junak dvoboja je bio golman De Gea koji je odbranio čak osam udaraca Sevillinih nogometaša i najveći je to broj odbrana nekog čuvara mreže Manchester Uniteda u Ligi prvaka još tamo od 2011. godine! Izjednačio je De Gea tako učinak Edwina van der Sara iz finala Lige prvaka 2011. kad je Barci skinuo osam šuteva. Uz jednu "malu" razliku. Manchester je tada izgubio unatoč Van der Sarovim bravurama (1:3), a De Gea je ostavio svoju ekipu na životu za uzvratni dvoboj.

Španski golman je još jednom potvrdio da je trenutno vjerovatno najbolji čuvar mreže na svijetu, a već je nekoliko godina na meti Reala. Još 2015. sve je bilo dogovoreno oko prelaska bivšeg člana Atletica na "Santiago Bernabeu", ali Real nije na vrijeme poslao dokumentaciju Fudbalskom savezu Španije, zakasnio je svega minutu, i cijela stvar je iznenađujuće propala. Istina, Madriđani su u nekoliko navrata ponovo pokušavali dovesti De Geu, ali bezuspješno. Posljednji pokušaj bio je u januaru ove godine, Real je ponudio čak 90 miliona eura, ali je Jose Mourinho tu ponudu glatko odbio.

Florentino Perez ga ne može prežaliti, ali čini se da će morati. Naime, "The Times" piše kako je španski čuvar mreže veoma blizu potpisa novog ugovora sa Crvenim đavolima. U pitanju je višegodišnja saradnja prema kojoj bi trebao zarađivati čak 220.000 funti sedmično. To bi ga učinilo najplaćenijim golmanom na svijetu. Potpuno zasluženo, rekli bismo. Inače, De Gea ima važeći ugovor s Unitedom do ljeta 2019. godine, ali Mourinho ne želi ništa prepustiti slučaju...

Učitaj još novosti