23. 02. 2018 - 17:17
Nijemci kreirali senzaciju, u finalu protiv Rusije
907
Shares
Nijemci kreirali senzaciju, u finalu protiv Rusije

ZOI

Nijemci kreirali senzaciju, u finalu protiv Rusije

23. 02. 2018 - 17:17
0
Shares

„Miracle on Ice“ je naziv za najveću hokejašku senzaciju kada je reprezentacija SAD pobijedila moćni SSSR 1980. u na ZOI u Lake Placidu. Današnja, 4:3, pobjeda Njemačke nad Kanadom u polufinalu hokejaškog turnira nije daleko od gore spomenute utakmice.

Nijemci su se od početka hrabro postavili, čvrsto u odbrani i preko kontri su prijetili Kanađanima. Poveli su 14. minuti preko Maceka na asistenciju Kahuna iskoristivši igrača više. Druga trećina je bila prava „ludnica“. Odmah na početku Njemčka povisuje na 2:0 preko Plachta, a potpuni šok uslijedio je tri minute kasnije kada su povećali prednost na 3:0 (Mauer). Kanađani koriste igrača više i smanjuju preko bivšeg Medvjeda Brulea. Ipak, četiri minute kasnije uslijedio je novi šok, O'Dell je isključen, a Hager donosi nova tri gola prednosti Nijemcima.

U trećoj je Kanada krenula svim silama prema golu Aus den Birkena. Robinson smanjuje na 2:4 u drugoj minuti, a onda Kahun promašuje kazneni udarac za Njemačku čime se drama dodatno pojačala. U devetoj minuti Kanada dolazi na samo gol zaostatka preko Royja i nakon toga se igrala „viktorija“ pred golom Nijemaca, prenosi Germanijak. Koliko su dominaciju imali Kanađani pokazuje podatak da su uputili čak 15 udaraca na gol Njemačke, a Nijemci samo jedan i to je bio onaj kazneni udarac Kahuna. Dvije minute prije kraja krenuo je posljednji udar, Kanađani su izvadili golmana, no nisu uspjeli probiti blok Njemačke.

Njemačkoj je ovo bila prva pobjeda na cijelom turniru u regularnom dijelu utakmice i došla je u pravo vrijeme. Ne treba naglašavati da je ovo najveći uspjeh njemačkog hokeja u historiji i osigurali su prvu medalju od 1976. kada su uzeli broncu na ZOI u Innsbrucku. 

Tako će se u sutrašnjem dvoboju za broncu sučeliti Kanada i Češka, a u velikom finalu Nijemce čekaju ruski hokejaši pod olimpijskom zastavom.

Učitaj još novosti