22. 02. 2018 - 14:21
Mercedes popljuvao vlastiti bolid: "Jako je ružan, ispilio bih...
907
Shares
Mercedes popljuvao vlastiti bolid:

NEKOLIKO DETALJA UMANJUJE DOJAM

Mercedes popljuvao vlastiti bolid: "Jako je ružan, ispilio bih ga motorkom"

Sport.ba/Index.hr
22. 02. 2018 - 14:21
0
Shares

Šefovi momčadi Formule 1 obično s velikim entuzijazmom predstavljaju bolide za novu sezonu. Uz glamuroznu prezentaciju i hvalospjeve najnovijem čudu tehnike, najčešće se hvale svojim dostignućima.

No, to nije bio slučaj na predstavljanju novog bolida Mercedes-AMG Petronas Motorsporta. Uglavnom crni F1 W09 bolid, u kojem će Lewis Hamilton pokušati odbraniti titulu, na prvu izgleda impresivno, ali nekoliko detalja umanjuje cjelokupni dojma.

Iako, naravno, ne sumnja u tehničke mogućnosti novog bolida, Wolff je nezdavoljan njegovim vizualnim dizajnom, za što su najviše kriva nova pravila. Bolidi od ove sezone imaju nešto nalik roll-baru oko kokpita, što bi trebalo povećati sigurnost vozača. I dok je to izrazito pohvalno jer je sigurnost najvažnija, roll-bar je šaka u oko svakom ljubitelju Formule 1.

"Uopće mi se ne sviđa. Da mi je motorna pila, ispilio bih taj dio bolida bez imalo razmišljanja. Jasno je da moramo voditi računa o sigurnosti vozača, ali i o vizuelnoj privlačnosti bolida. Mislim da svi zajedno moramo sjesti i smisliti neko novo rješenje, jer ovo nema smisla. Drastično povećava težinu bolida i remeti mu središte gravitacije", rekao je Wolff, kojeg ne impresionira ni činjenica da je roll-bar toliko čvrst da može podnijeti težinu autobusa:

"Odlično, to je impresivna statistika, ali ljudi, ovo je bolid Formule 1".

 

Učitaj još novosti