22. 02. 2018 - 12:18
"Federer je najbolji sportista svih vremena!"
907
Shares

DIREKTOR ATP TURNIRA U MARSEILLEU:

"Federer je najbolji sportista svih vremena!"

22. 02. 2018 - 12:18
0
Shares

Open 13, turnir iz Serije 250 u Marseilleu, održava se 25. put u historiji, a učestvuju između ostalih Tomas Berdych, Puille, trostruki Grand Slam šampion Stan Wawrinka, naš Damir Džumhur… Među prethodnim finalistima nalazi se i Roger Federer, koji je upravo u francuskoj luci igrao svoje prvo ATP finale – tada je izgubio od zemljaka Marca Rosseta.

“Ono što Roger Federer radi je impresivno, on je najveći sportista u historiji, ne govorim jedino o tenisu. To što on uspijeva je nevjerovatno, i uspjesi i estetika i stav koji ima, što uspijeva da uvijek bude u sadašnjem trenutku“, rekao je direktor turnira Jean-Francois Caujolle.

I direktor bi volio da ima još veće ime u žrijebu, poput sjajnog Švicarca, ali je jednom prilikom rekao da je za igrača poput Federera potrebno oko 700.000 eura. A da li je Federer najveći sportista u historiji? Sigurno je u konkurenciji Jordana, Valentina Rossija, Loeba, Schumachera, Messija, Woodsa, Mohammada Alija... 

Roger u impresivnoj karijeri je dosad osvojio čak 20 Grand Slam titula, ukupno 97 u karijeri, a trenutno je u svojoj 303. sedmici na vrhu ATP liste s nepunih 37 godina. Nevjerovatno, zar ne?

Učitaj još novosti