22. 02. 2018 - 11:08
ŠPANCI TVRDE DA JE TRANSFER DOGOVOREN Od junaka do...
907
Shares
ŠPANCI TVRDE DA JE TRANSFER DOGOVOREN Od junaka do prekobrojnog, klauzula od 100 miliona do daj šta daš

CARRASCO SELI U KINU

ŠPANCI TVRDE DA JE TRANSFER DOGOVOREN Od junaka do prekobrojnog, klauzula od 100 miliona do daj šta daš

22. 02. 2018 - 11:08
0
Shares

Yannick Ferreira Carrasco veoma brzo je dospio od junaka do prekobrojnog na "Vicente Calderonu". Samo do prošlog ljeta, pogotovo nakon briljantne partije u finalu Lige prvaka protiv Reala i gola, važio je za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope, odštetna klauzula je bila 100 miliona, željeli su ga engleski velikani i Barcelona. A onda se potpuno izgubio. Za njega nema više mjesta u Madridu.

Španski mediji danas tvrde da će 24-godišnji veznjak svoju karijeru nastaviti u Kini. Belgijanac je još uvijek itekako mlad i želi spasiti karijeru, a najkonkretnija ponuda stigla je od ekipe Dalian Yifang. Navodno su Jorgandžije već dozvolile svom igraču da pregovora s kineskim klubom, a španski mediji tvrde da je dogovor već postignut, te da bi ovaj transfer uskoro trebao biti i potvrđen. Atletico će, prema tim navodima, dobiti 35 miliona eura, a laknut će i Dijegu Simeoneu jer je Carrasco bio jedan od uzroka čestih sukoba u svlačionici. Četvrtina od tog iznosa pripast će i njegovom bivšem klubu Monacu.

Javna je tajna da je bio u žestokom sukobu s kapitenom Gabijem, te još nekim igračima Atletica. Tako će se Jorgandžije riješiti "truhle jabuke", ali i dobiti značajnu sumu novca. S druge strane, Carrasco će dobiti priliku za igru u Aziju i nadati se pozivu na Mundijal. Ukoliko ostane u Madridu, opet će biti u sjeni novopridošlog Vitola. Ove sezone je odigrao 17 utakmica za Atletico u Primeri i postigao je tri pogotka uz četiri asistencije.

Učitaj još novosti