22. 02. 2018 - 09:25
Vijest dana nam stiže iz Madrida: Perez pronašao zamjenu za...
907
Shares
Vijest dana nam stiže iz Madrida: Perez pronašao zamjenu za 'zabranjenog' De Geu, navijači će biti oduševljeni

COURTOIS POSTAO PRVA META

Vijest dana nam stiže iz Madrida: Perez pronašao zamjenu za 'zabranjenog' De Geu, navijači će biti oduševljeni

22. 02. 2018 - 09:25
0
Shares

Sevilla i United odigrali su sinoć bez golova u prvom duelu osmine finala Lige prvaka, pa će odluka o putniku u četvrtfinale pasti na "Old Traffordu". Junak dvoboja je bio golman De Gea koji je odbranio čak osam udaraca Sevillinih nogometaša i najveći je to broj odbrana nekog čuvara mreže Manchester Uniteda u Ligi prvaka još tamo od 2011. godine! Izjednačio je De Gea tako učinak Edwina van der Sara iz finala Lige prvaka 2011. kad je Barci skinuo osam šuteva. Uz jednu "malu" razliku. Manchester je tada izgubio unatoč Van der Sarovim bravurama (1:3), a De Gea je ostavio svoju ekipu na životu za uzvratni dvoboj.

Španski golman je još jednom potvrdio da je trenutno vjerovatno najbolji čuvar mreže na svijetu, a već je nekoliko godina na meti Reala. Još 2015. sve je bilo dogovoreno oko prelaska bivšeg člana Atletica na "Santiago Bernabeu", ali Real nije na vrijeme poslao dokumentaciju Fudbalskom savezu Španije, zakasnio je svega minutu, i cijela stvar je iznenađujuće propala. Istina, Madriđani su u nekoliko navrata ponovo pokušavali dovesti De Geu, ali bezuspješno. Posljednji pokušaj bio je u januaru ove godine, Real je ponudio čak 90 miliona eura, ali je Jose Mourinho tu ponudu glatko odbio.

Čini se da su dvostruki uzastopni prvaci Evrope napokon odustali od svoje velike želje i okrenuli se drugim rješenjima. Prvo su pokušali dovesti Kepu Arriazabalaga iz Athletic Bilbaa, ali i taj transfer je propao te su se Los Blancosi usmjerili prema novoj meti – Thibaut Courtoisu iz Chelseaja! Plavci pripremaju novi ugovor za sjajnog Belgijanca, koji bi trebao biti najveći u historiji za jednog golmana (200 hiljada funti sedmično), čime bi ga ostavili u Londonu dugi niz godina, ali Real traži od također bivšeg golmana Atletica da ništa ne potpisuje kako bi ga što lakše vratili u Madrid.

"Još uvijek imam ugovor s Chelseajem u kojem sam zadovoljan. Od samog početka imao sam veliku podršku čelnika kluba. Što se Reala tiče, siguran sam da mi se Florentino Perez neće lično javiti, ali hoće mom agentu koji će ga saslušati", rekao je Courtois za britanski "Telegraph". Sigurno je da nam predstoji nikad vruće ljeto...

Učitaj još novosti