22. 02. 2018 - 09:21
Evo zašto je Special One: United se provukao, a on uradio ono...
907
Shares
Evo zašto je Special One: United se provukao, a on uradio ono o čemu će svi danas pričati!

LIGA PRVAKA

Evo zašto je Special One: United se provukao, a on uradio ono o čemu će svi danas pričati!

22. 02. 2018 - 09:21
0
Shares

Manchester United uspio je sinoć izvući nulu u Sevilli u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (0:0) iako je opasno živio i spašavao ga je golman David de Gea. No, menadžer Jose Mourinho bio je zadovoljan igrom.

"Završili smo utakmicu s više prostora u igri, bili smo bliže tome da postignemo pogodak nego na početku. Jedini trenutak kad nam je baš laknulo bio je kad je označen kraj prvog dijela jer su oni u završnici prvog poluvremena nakon naših grešaka imali neke šanse i stadion je uzavreo. Ostatak utakmice bio je izjednačen. To što su oni imali više šuteva (25-6, 8-1 u okvir), postoje i oni tzv. statistički šutevi. Mislim da je rezultat pravedan. Je li dobar? Nije dobar, ali nije ni loš. Sad nam preostaje jedna utakmica na Old Traffordu koja će odlučiti. Old Trafford treba veliku večer Lige prvaka. I dobit će je", uvjeren je portugalski stručnjak.

Izveo je Jose jedan "mourinhovski" performans na presici. Jedan ga je reporter, naime, upitao da prokomentira igru mladog McTominaya, a dobio je zauvrat protupitanje: "Mogu li vas zagrliti? To je dobro pitanje, jer kad sam došao na presicu, sva pitanja su bila vezana uz Pogbu. A mladi McTominay je bio briljantan."

Pitanja o Pogbi ipak nije mogao izbjeći. "Kad je ušao umjesto Herrere, odigrao je dobro. Veza je krenula dosta dobro, ali Herrera je morao van i Pogba se zaista potrudio da što prije uhvati tu dobru dinamiku koju smo imali." Ušao je francuski nogometaš, za kojega se danima pisalo da je u svađi s Mourinhom, u 17. minuti jer se Ander Herrera ozlijedio pa je odšepao s terena, a to je posebno razljutilo Mourinha.

"Mislim da je ozbiljna ozljeda. Bio je nešto sitno povrijeđen i to ga je spriječilo da nastupi u nekoliko utakmica, a naša liječnička služba je već za subotu i utakmicu s Huddersfieldom tvrdila kako je 100 posto spreman. Svejedno ga nisam stavio, dao mu još koji dan, ali čini se da ipak nije bio spreman kako su tvrdili...", opleo je po klupskoj liječničkoj službi Jose Mourinho.

Junak dvoboja je bio golman De Gea koji je odbranio čak osam udaraca Sevillinih nogometaša i najveći je to broj obrana nekog čuvara mreže Manchester Uniteda u Ligi prvaka još tamo od 2011. godine! Izjednačio je De Gea tako učinak Edwina van der Sara iz finala Lige prvaka 2011. kad je Barci skinuo osam šuteva. Uz jednu "malu" razliku. Manchester je tada izgubio unatoč Van der Sarovim bravurama (1:3), a De Gea je ostavio svoju ekipu na životu za uzvratni dvoboj.

Učitaj još novosti