21. 02. 2018 - 17:41
Samo dan nakon briljantne partije na Stamford Bridgeu: Otac...
907
Shares
Samo dan nakon briljantne partije na Stamford Bridgeu: Otac Barcine zvijezde priznao gdje njegov sin nastavlja karijeru

INIESTA SELI U AZIJU

Samo dan nakon briljantne partije na Stamford Bridgeu: Otac Barcine zvijezde priznao gdje njegov sin nastavlja karijeru

21. 02. 2018 - 17:41
0
Shares

Andres Iniesta odigrao je još jedan maestralan meč i dokazao da nije za penziju. Mnogi su ga zaista prerano otpisali, a to je Don pokazao nam i sinoć kada je majstorski ukrao jednu loptu, te odigrao odličan povratni pas za Messija. Barce do tada doslovno nigdje nije bilo, a onda je na semaforu zaiskrilo - 1:1. Tako je Iniesta ponovo u crno zavio "Stamford Bridge".

"Uplašen sam da će otići. Svi smo uplašeni", nekidan je poručio Barcelonin veznjak Ivan Rakitić na upit predosjeća li skorašnji odlazak Inieste. Protekle sedmice glasine o odlasku 33-godišnjeg veznjaka postale su konstantne, a o njima pišu i najugledniji katalonski listovi. Kina ga zove, iako je s Barcom potpisao doživotni pakt. Istina, u oktobru prošle godine potpisao je doživotni ugovor sa katalonskim velikanom, ali s klauzulom koja mu garantuje nesmetani odlazak kada god poželi. 
 
Vjerovatno saznavši to, Barcinim čelnicima se ubrzo obratio kineski prvoligaš Tianjin Quanjian koji će učiniti sve da jednog od najboljih veznjaka u historiji fudbala dovede u Aziju. Jose Antonio Iniesta potvrdio je španskim medijima kako je njegov sin prihvatio ponudu Tianjin Quanjiana. Prema posljednjim informacijama, Andrés Iniesta potpisat će dvogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona dolara godišnje. Barcelona na transferu neće zaraditi, a Tianjin Quanjian kineskim vlastima neće trebati platiti transferni porez jer će Iniesta u klub pristići kao slobodan igrač.

Tianjin Quanjian ima ogromne ambicije, a smatraju da im u tome nedostaje još samo Inijesta. Čini se da će to napokon i ostvariti, te da će maestro u zenitu velike karijere oduševljavati i Azijate. Podsjećamo, Iniesta je ponikao u Albaceteovom omladinskom pogonu. U Barcelonu je pristigao kao jedanaestogodišnjak te je prošao kroz sve omladinske selekcije. Za seniorski tim debitirao je krajem 2002. godine i ukupno osvojio 30 trofeja. U svim takmičenjima ubilježio je čak 653 službena nastupa. 

Učitaj još novosti