21. 02. 2018 - 18:05
PORUKA EVROPSKIM PRVACIMA "Nemate pojma šta vas ovdje čeka,...
907
Shares
PORUKA EVROPSKIM PRVACIMA

EMERY JASAN PRED REVANŠ

PORUKA EVROPSKIM PRVACIMA "Nemate pojma šta vas ovdje čeka, sve ćemo učiniti da ispišemo historiju"

21. 02. 2018 - 18:05
0
Shares

Real se polako vraća u prepoznatljivu formu. Istina, uz dosta muke su savladali PSG u Madridu, a već naredne sedmice ih očekuje revanš. Kraljevi brane dva gola prednosti (3:1) iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka, iako je PSG zaslužio puno bolji rezultat od konačnog, barem prema prikazanom.

Atmosferu je uoči utakmice protiv Reala i dva okršaja s najvećim rivalom Marseilleom već počeo nabrijavati trener viceprvaka Francuske Unai Emery.

"U većini utakmica ove sezone pokazali smo da možemo odgovoriti, posebno na 'Parku prinčeva' gdje se osjećamo posebno snažni. Uostalom, to pokazuje 17 pobjeda na ovom terenu. Marseille i Real znaju da moraju doći u Pariz, ali nemaju pojma šta ih ovdje zaista čeka", rekao je Emery.

"Naš tim puca od samopouzdanja, a u ove dvije utakmice bit će još samouvjereniji. Pružit ćemo najviše u najvažnijem trenutku, te se nećemo osvrtati na prošlost niti misliti na budućnost. Važno je samo dobiti tu utakmicu. Branit ćemo naš dom do kraja i učiniti sve da ispišemo historiju", zaključio je Emery.

Učitaj još novosti