21. 02. 2018 - 17:21
Istina je da Chelsea 'ne leži' Messiju, ali šta tek reći za...
907
Shares
Istina je da Chelsea 'ne leži' Messiju, ali šta tek reći za Cristijana Ronalda?!

PORTUGALAC VEĆINOM POSTI PROTIV PLAVACA

Istina je da Chelsea 'ne leži' Messiju, ali šta tek reći za Cristijana Ronalda?!

21. 02. 2018 - 17:21
0
Shares

Lionel Messi, ponajbolji fudbaler svijeta, sinoć je imao posebno dizajnirane kopačke na utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja (1:1), a posvetio ih je članovima svoje porodice. Na kopačkama je imao ispisana imena sina Thiaga na desnoj nozi i supruge Antonelle na lijevoj. Očito mu je to pomoglo da nakon osam sušnih mečeva postine prvijenac protiv Plavaca.

I to je došlo poprilično sretno, nakon velike greške u odbrani domaćih Iniesta je sjajno prošao i vratio odličan povratni pas za argentinskog čarobnjaka. Uslijedila je prepoznatljiva egzekucija i Courtois je morao priznati kapitulaciju. Ipak, ostat će upamćeno da je Messiju trebalo čak 30 šuteva na gol i devet mečeva da se konačno upiše u strijelce protiv aktuelnog prvaka Engleske. 

Međutim, danas se pojavila još jedna dosta čudnija statistika, a tiče se Leovog velikog neprijatelja na terenu - Cristijana Ronalda. Naime, Portugalac je također samo jednom zatresao mrežu Plavaca, a odigrao je čak 15 utakmica protiv njih. Podsjećamo, u dresu Uniteda je bio strah i trepet za sve golmane, ali očito da ga se na "Stamford Bridgeu" i nisu toliko dojmili...

 

 

Učitaj još novosti